Dėl JAV pasitraukimo iš Paryžiaus sutarties – aplinkosaugos vajus | KaunoDiena.lt

DĖL JAV PASITRAUKIMO IŠ PARYŽIAUS SUTARTIES – APLINKOSAUGOS VAJUS

  • 0

JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) sprendimas pasitraukti iš Paryžiaus klimato susitarimo neplanuotai išprovokavo šalyje kovos su klimato kaita vajų, pirmadienį pareiškė Kanados aplinkos apsaugos ministrė.

Per interviu su naujienų agentūra AFP ministrė Catherine McKenna (Ketrin Makena) atkreipė dėmesį į griežtus JAV valstijų ir miestų vadovų bei verslininkų priekaištus D. Trumpo sprendimui, taip pat jų pažadus laikytis sutarties įsipareigojimų ir mažinti taršą anglies dvideginiu.

„Visos šios diskusijos, ar administracija laikysis Paryžiaus sutarties, ar iš jos išstos, išprovokavo palaikymą tai sutarčiai“, – teigė ji.

C. McKenna sakė, kad Kanados vyriausybė, kuri Paryžiaus susitarimą pasirašė vadovaujama premjero Justino Trudeau (Džastino Triudo), aiškiai „smarkiai nusivylė“ JAV sprendimu trauktis.

Tačiau, pasak jos, „mus padrąsino įvairių žmonių iš Jungtinių Valstijų reakcijos“.

„Sukilo valstijų gubernatoriai, sukilo merai. Ir jūs matėt kompanijas. Pirmą kartą (investicijų banko) „Goldman Sachs“ prezidentas parašė „Twitter“ žinutę, kurioje išreiškė savo nepasitenkinimą JAV politika ir sakė tikįs Paryžiaus susitarimu“, – sakė ministrė.

„Kanada turi realią galimybę dirbti su visais kitais veikėjais, kad suintensyvintų veiksmus dėl klimato“, – sakė ji.

C. McKenna taip pat prieštaravo D. Trumpo nuomonei, kad palikus Paryžiaus susitarimą atsigautų gamybos sektorius bei merdėjusi anglių ir plieno pramonė.

„Jungtinės Valstijos negrįš prie anglių, nes gamtinės dujos kainuoja daug pigiau, ir tai būtų neprotinga“, – sakė ji apie anglies kasybos pramonės ateitį.

GALERIJA

  • Dėl JAV pasitraukimo iš Paryžiaus sutarties – aplinkosaugos vajus
  • Donaldas Trumpas
  • Dėl JAV pasitraukimo iš Paryžiaus sutarties – aplinkosaugos vajus
  • Dėl JAV pasitraukimo iš Paryžiaus sutarties – aplinkosaugos vajus
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS