Dėl pandemijos Prancūzija uždaro sienas ne ES valstybėms | KaunoDiena.lt

DĖL PANDEMIJOS PRANCŪZIJA UŽDARO SIENAS NE ES VALSTYBĖMS

Dėl vis dar didelio COVID-19 atvejų skaičiaus penktadienį Prancūzija nusprendė uždaryti savo sienas keliautojams iš ne Europos Sąjungos valstybių, informuoja naujienų agentūra dpa.

Ministras pirmininkas Jeanas Castexas paskelbė, kad kelionės tarp Prancūzijos ir ne ES šalių bus uždraustos nuo sekmadienio, tačiau dėl svarbių priežasčių bus taikomos išimtys.

Pastarosiomis dienomis Prancūzijoje svarstyta trečiojo karantino galimybė, o J. Castexas teigė, kad sienų uždarymas yra paskutinis bandymas to išvengti.

Ministras pirmininkas taip pat sakė, kad nuo sekmadienio turės užsidaryti didieji prekybos centrai, išskyrus maisto prekių parduotuves.

Be to, dar labiau bus skatinamas darbas iš namų. Pirmadienį dėl to tarsis darbdavių ir profsąjungų atstovai.

Ministras pirmininkas pridėjo, kad policija kreips didesnį dėmesį į tai, kaip žmonės laikosi dėl koronaviruso įvestų apribojimų.

Šiuo metu Prancūzijoje nuo 18 val. iki 6 val. ryto galioja komendanto valanda, o išimtys taikomos tik keliaujantiems į darbą arba iš jo.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pil.

Lietuvos DELFI portalas pažeidė LR Konstitucija, žmogaus laisvę laisvai reikšti nuomones,anoniminių komentarų rašymą.Manau šitas žingsnis rodo, kad Lietuvoje laisvę apribota.Nebijau rašyti bet kokius komentarus ,nes žinau teisę ir puikiai orentuojuosi ką rašau, kaip minėjau DELFI portalas peržeide LR konstituciją 25 straipsnį . Siūlau susipažinti .

Prognozė

Nėra tos pandemijos, yra visame pasaulyje medicininės priežiūros problema.Supuves kapitalizmas gimdo baudžiavą, badą, nedarbą, socialinę neligybe, mokama medicina.O kaip pasaulyje yra didesnė dalis skurde gyvenančių, tada pasauliui grėsmę ateina.Prasideda karai, tarpvalstybinės nesantaikos , piliečių pasipriešinimai. Dirbtinai sukelta pasaulinę pandemija ,karantinas jeigu nesibaigs ilgai , prognozės neaiškios.Pasaulio žmonės pikti ,manau metas atšaukti karantinus ir laikas pradėti gyventi ,užtenka tyčiotis iš žmonijos ir žmogaus laisvės.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS