Didžioji dalis iš Gazos Ruožo į Egiptą išvežtų neišnešiotų kūdikių – nelydimi tėvų | KaunoDiena.lt

DIDŽIOJI DALIS IŠ GAZOS RUOŽO Į EGIPTĄ IŠVEŽTŲ NEIŠNEŠIOTŲ KŪDIKIŲ – NELYDIMI TĖVŲ

Du neišnešioti kūdikiai, kuriais buvo rūpinamasi Gazos Al Šifos ligoninėje, mirė prieš evakuojant dar 31 kūdikį, antradienį pranešė Jungtinės Tautos, pridurdamos, kad dauguma Egiptą pasiekusių kūdikių buvo „nelydimi“.

Jungtinių Tautų sveikatos agentūra sekmadienį padėjo evakuoti 31 neišnešiotą kūdikį iš šiaurinio Gazos miesto Al Šifos ligoninės, apgailestaudama, kad ligoninė tapo „mirties zona“.

28 iš šių kūdikių pirmadienį atvyko į Egiptą. Pasaulio sveikatos organizacija  (PSO) įspėjo, kad visi jie „kovoja su rimtomis infekcijomis ir jiems toliau reikalinga sveikatos priežiūra“. Kiti trys kūdikiai, perkelti iš Al Šifos ligoninės, šiuo metu yra ligoninėje Gazos Ruožo pietuose, o jų šeimos yra kartu su jais.

PSO atstovas spaudai Christianas Lindmeieris antradienį Ženevoje žurnalistams sakė, kad Al Šifos ligoninėje dar evakuacijos išvakarėse buvo prižiūrimi 33 neišnešioti kūdikiai.

„Du iš šių neišnešiotų kūdikių mirė tą naktį tik todėl, kad jiems trūko priežiūros“, – sakė jis.

Tuo tarpu JT vaikų agentūra UNICEF pranešė, kad 20 iš 28 į Egiptą evakuotų kūdikių buvo „nelydimi“.

„Septynios motinos lydėjo aštuonis kūdikius“, – žurnalistams Ženevoje sakė atstovas spaudai Jamesas Elderis, pridūręs, kad tarp šių kūdikių buvo dvynukai.

Du iš šių neišnešiotų kūdikių mirė tą naktį tik todėl, kad jiems trūko priežiūros.

Pasak jo, dauguma kūdikių buvo nelydimi dėl įvairių priežasčių. Keli tėvai negalėjo kirsti Egipto sienos, o kiti buvo „našlaičiai“. „Visa tai pabrėžia siaubingą šeimų padėtį Gazoje“, – sakė jis.

Ginkluoti „Hamas“ ekstremistai spalio 7 dieną per išpuolį prieš Izraelį nužudė apie 1,2 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, teigia Izraelio pareigūnai.

Atsakydamas Izraelis pradėjo nesiliaujančią Gazos Ruožo bombardavimo kampaniją ir sausumos puolimą, per kurį, „Hamas“ valdomos teritorijos sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, žuvo daugiau kaip 13,3 tūkst. palestiniečių, įskaitant mažiausiai 5,6 tūkst. vaikų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Šališkumas

Hamasas nužudė apie1,2 tūkst. žmonių, o štai Izraelis, ko gero, nei vieno žmogaus nenužudė. Nu nebūkit tokie šališki, kaip kokia rusų propaganda.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS