E. Macronas kaltina M. Le Pen, kad ji priklausoma nuo Kremliaus | KaunoDiena.lt

E. MACRONAS KALTINA M. LE PEN, KAD JI PRIKLAUSOMA NUO KREMLIAUS

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) trečiadienį per televizijos transliuotus prezidento rinkimų debatus pliekė savo varžovę, kraštutinių dešiniųjų lyderę Marine Le Pen (Marin Le Pen), už jos ryšius su Rusija ir tvirtino, kad ji yra priklausoma nuo Kremliaus.

„Esate priklausoma nuo Rusijos vyriausybės ir esate priklausoma nuo pono [Vladimiro] Putino“, – sakė prezidentas, turėdamas galvoje  paskolą, dėl kurios M. Le Pen partija susitarė su Čekijos ir Rusijos banku, kuris, pasak E. Macrono, yra „artimas Rusijos vyriausybei“.

M. Le Pen atkirto, kad ji yra „absoliučiai ir visiškai laisva moteris“, ir teigė, kad ta paskola yra „viešai žinomas dalykas“.

„Taip yra todėl, kad joks Prancūzijos bankas nenorėjo man suteikti paskolos“, – atsakė ji.

Tai buvo pirmoji rimtesnė E. Macrono ir M. Le Pen žodinė dvikova, per kurią prezidentas taip pat akcentavo ultradešiniųjų stovyklos veteranės sprendimą pripažinti Krymą Rusijos dalimi, kai šį Ukrainai priklausantį pusiasalį 2014 metais aneksavo Maskva.

„Pagal tarptautinę teisę mes retai pripažįstame... teritorijas, kurios buvo aneksuotos jėga“, – sakė jis.

Agresija, kurią patiria Ukraina, nepriimtina.

M. Le Pen pabrėžė, kad ji palaiko visas sankcijas Maskvai, paskelbtas po to, kai Rusijos vadovas Vladimiras Putinas vasario 24 dieną pasiuntė savo pajėgas į Ukrainą, taip pat pritaria ginklų tiekimui Ukrainai.

„Agresija, kurią patiria Ukraina, nepriimtina“, – sakė ji.

Praėjusią savaitę M. Le Pen sukėlė bangas pareiškusi, kad NATO ir Rusija turėtų užmegzti glaudesnius ryšius, kai tik baigsis karas Ukrainoje.

Ji taip pat patvirtino, jog siektų pakartoti 1966 metais Prancūzijos priimtą sprendimą pasitraukti iš NATO jungtinės karinės vadovybės, bet neatsisakyti įsipareigojimo laikytis esminio Šiaurės Atlanto sutarties 5-ojo straipsnio dėl kolektyvinės gynybos.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Grikis

Tai dabar gi visur moterims žalia šviesa .I kompetencijas niekas nežiūri.Moterys pirmyn!!!!

tai

jei puls tai greiciau britai ar patys frankai tai iprasta nuo amziu gali ir zydai juk jav padovanojo A bei Jeruzale bet to maza ir reikia ne kariaut o vest normalu versla ir 1 syki baikt politrietenas privedancias prie karo kuri pradeda netie kurie ginasi bet provokatoriai prie kuriu ir priklauso kapitalistynes marionetes ir to jau nepaslepsi jokiam bunkery?======

...

gal galėtum pasakyt kas tą prancūziją puls
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS