E. Macronui – kritika už palaikymą G. Depardieu | KaunoDiena.lt

E. MACRONUI – KRITIKA UŽ PALAIKYMĄ G. DEPARDIEU

  • 9

Moterų teisių aktyvistai ketvirtadienį pažėrė kritikos Prancūzijos prezidentui Emmanueliui Macronui (Emaniueliui Makronui) už tai, kad išsakė palaikymą aktoriui Gerard'ui Depardieu (Žerarui Depardjė), kaltinamam netinkamu seksualiniu elgesiu.

Trečiadienio vakarą E. Macronas, kalbėdamas per televizijos kanalą „France 5“, prisipažino esantis legendinio prancūzų aktoriaus gerbėjas ir teigė, kad „Prancūzija juo didžiuojasi.“

E. Macrono komentarai per televiziją transliuotame interviu nuskambėjo po to, kai šio mėnesio pradžioje rodytame dokumentiniame filme 16 moterų G. Depardieu apkaltino seksualiniu priekabiavimu ir smurtu. „France 2“ taip pat nurodė, kad 2018 metais kelionės į Šiaurės Korėją metu aktorius ne kartą išsakė nepadorių pastabų ir laidė seksualinio pobūdžio užuominas, nukreiptas į ten buvusias moteris.

Paklaustas apie naujausius kaltinimus G. Depardieu, E. Macronas sakė, kad tiki nekaltumo prezumpcija ir teisminiu procesu. „Niekada nepamatysite manęs jokioje žmonių medžioklėje“, – sakė Prancūzijos vadovas.

E. Macronas taip pat kritikavo savo kultūros ministrės sprendimą pradėti drausminę procedūrą, dėl kurios G. Depardieu gali netekti aukščiausio Prancūzijos apdovanojimo – Garbės Legiono ordino. Jis sakė, kad kultūros ministrė Rima Abdul Malak nuėjo šiek tiek per toli.

Garbės Legiono ordinas nėra moralinė priemonė ir neturėtų būti panaikintas remiantis dokumentiniu filmu, teigė E. Macronas.

74-ejų G. Depardieu yra kaltinamas išžaginimu ir lytine prievarta prieš jauną prancūzų aktorę Charlotte Arnould (Šarlot Arnu) jo namuose Paryžiuje 2018 metais. 2020 metų gruodį buvo pradėtas tyrimas prieš jį. Tyrimas tebevyksta.

Ketvirtadienį moterų teisių aktyvistai griežtai pasmerkė E. Macrono komentarus.

Organizacijos „Lawyers 4 Women“ pirmininkė Michelle Dayan (Mišel Dajan) sakė, kad kaip teisininkė ir pilietė ji taip pat tvirtai tiki nekaltumo prezumpcija. „Tačiau ji neturi būti naudojama kaip pretekstas neišklausyti moterų, kurios sako, kad yra prievartos aukos“, – pridūrė ji.

Naujienų transliuotojui „France Info“ M. Dayan sakė, kad „smurtas prieš moteris prasideda (...) nuo moters įvaizdžio, kurį perteikia“ šokiruojančios G. Depardieu pastabos.

„Tai dar vienas patvirtinimas, kad Emmanuelis Macronas negyvena tame pačiame pasaulyje kaip mes“, –  socialiniame tinkle „X“ rašė aktyvistų grupė „Osez le feminisme!“.

„Mes, grobis, susiduriame su žmogumi (G. Depardieu), kuris save vadina puikiu medžiotoju, tačiau, prezidento žodžiais tariant, tampa žmonių medžioklės auka“, – rašė grupė.

Moterų fondo pirmininkė Anne Cecile Mailfert (Anė Sesil Mailfert) per naujienų kanalą BFM TV sakė, kad E. Macrono komentarai yra labai rimti, nes „jis vertina moteris, kurios pateikė skundą, moteris, kurios pasisakė (...) Jis stoja į vieną ar kitą pusę“.

Buvęs Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas) taip pat pasisakė prieš savo įpėdinį.

„Ne, mes nesididžiuojame“, – sakė F. Hollande'as radijo stoties „France Inter“ eteryje.

Anot jo, iš prezidento buvo tikimasi, kad jis kalbės apie moteris, kurios G. Depardieu komentaruose įžvelgė smurtą, dominavimą ir panieką.

Spalį Prancūzijos laikraštyje „Le Figaro“ G. Depardieu paskelbė atvirą laišką, kuriame rašė: „Noriu jums pasakyti tiesą. Niekada nesu smurtavęs prieš moterį.“

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

ALGIRDAS.

TAI , KAD JIS TURI R U S I J O S PILIETYBĘ IR GLEBĖSČIUOJASI SU PUTLERIU .

Jo

depardie veidelis nesužaloto intelekto, labai primena riebią rusišką žiurkę su akutėmis viena prie kitos.

Kuo

daugiau rašinėlių ir makaronščiko pasisakymų tuo labiau tikėtina kad varleedžio politika ir gyvenimas nesuprantamas daugumai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS