E. Macronas paskelbė investicijų į Prancūzijos ekonomiką planą | KaunoDiena.lt

E. MACRONAS PASKELBĖ INVESTICIJŲ Į PRANCŪZIJOS EKONOMIKĄ PLANĄ

Prezidentas Emmanuelis Macronas pristatė 30 mlrd. eurų vertės investicijų planą, skirtą Prancūzijos ekonomikai modernizuoti ir pramonei pertvarkyti.

Prancūzija turi tapti pramonės galybe ir inovacijų srityje pirmaujančia šalimi, sakė E. Macronas, antradienį Paryžiuje pristatydamas savo planą „Prancūzija 2030“.

Jo pristatymas studentams ir įmonių vadovams truko dvi valandas ir buvo surengtas artėjant kitų metų balandį vyksiantiems prezidento rinkimams. 43-ejų E. Macronas dar oficialiai nepaskelbė apie savo kandidatavimą, tačiau beveik neabejojama, kad rinkimuose jis dalyvaus.

Pagal šį planą per ateinančius penkerius metus investicijos turėtų būti nukreiptos į svarbias Prancūzijos ekonomikos sritis, pavyzdžiui, automobilių pramonę, aeronautikos, maisto ir farmacijos sektorius.

Taip pat bus investuojama į branduolinę energetiką ir kuriami mažesni branduoliniai reaktoriai, sakė E. Macronas. Jis pridūrė norintis, kad Prancūzija taptų ekologiško vandenilio gamybos lydere.

Pasak jo, iki 2030 metų šalis taip pat turėtų pasiekti metinį 2 mln. elektrinių ir hibridinių automobilių gamybos pajėgumą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS