E. Macronas sako, kad U. von der Leyen lydės jį į Kiniją | KaunoDiena.lt

E. MACRONAS SAKO, KAD U. VON DER LEYEN LYDĖS JĮ Į KINIJĄ

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) penktadienį pareiškė, kad Europos Komisijos vadovė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) lydės jį būsimo vizito į Kiniją metu.

E. Macronas kito mėnesio pradžioje vyks į Kiniją derybų su prezidentu Xi Jinpingu (Si Dzinpingu), Vakarų lyderiams raginant Pekiną daryti spaudimą Rusijai dėl karo Ukrainoje.

Po ES vadovų aukščiausiojo lygio susitikimo Briuselyje E. Macronas sakė, kad paprašė U. von der Leyen lydėti jį per dalį kelionės, kad galėtų Kinijai pristatyti vieningą poziciją.

E. Macronas paragino Pekiną padėti įtikinti Maskvą nutraukti ilgiau nei metus trunkančią plataus masto invaziją į Ukrainą.

Kinija stengiasi vaizduoti save neutralia konflikto šalimi, nors tuo pat metu ji stiprina savo ryšius su Rusija.

Vasarį ji paskelbė 12 punktų pozicijos dokumentą, kuriame paragino skubiai surengti taikos derybas ir pasiekti „politinį susitarimą“, kad būtų užbaigtas karas.

E. Macronas teigė, kad Kinijos pastangos yra teigiamos, tačiau tvirtino, kad taika gali būti pasiekta tik Rusijai išvedus savo karius iš Ukrainos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

galimai,ŠAUKŠTAI po pietų-- tai ką karo ES dabar,

privalėjo rimtai reaguoti 2021 metai gruodžio mėnesyje į RUSIJOS pareiškimą, kurį ES tuo metu visiškai i g n o r a v o , žinodami , kad RUSIJA imsis karinių veiksmų.--Visa tai rodo , jos ES politikuoja neatsakingai - reaguoja pavėluotai.

Nu pavrys

MAZA-VARLE-FUKERIS fon-der-lalailenai i klyna.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS