Egipto demokratijos aktyvistas nuteistas 5 metams kalėjimo | KaunoDiena.lt

EGIPTO DEMOKRATIJOS AKTYVISTAS NUTEISTAS 5 METAMS KALĖJIMO

Žinomas Egipto demokratijos aktyvistas Alaa Abdelis Fattah pirmadienį buvo nuteistas kalėti penkerius metus dėl kaltinimų dalyvavimu teroristinės grupuotės veikloje ir melagingų naujienų platinimo, paskelbė Egipto valstybės saugumo teismas.

Kartu su Abdeliu Fattah teisiami žmogaus teisių advokatas Mohammedas al Bakiras ir tinklaraštininkas Mohammedas Ibrahimas gavo po ketverius metus kalėjimo.

Tarptautinė organizacija „Amnesty International“ sukritikavo nuosprendį, socialiniame tinkle „Twitter“ pareikšdama, kad jis primena, jog Egipte numalšinta bet kokia opozicinė nuomonė.

Tarptautiniu mastu kritikuojama prastėjanti žmogaus teisių padėtis Egipte, valdant prezidentui Abdel-Fattah al-Sissi, kuris perėmė valdžią 2014 metais, praėjus metams po to, kai kariuomenė nuvertė islamistų prezidentą Mohamedą Mursį po protestų prieš jo valdymą.

Abdelis Fattah buvo vienas iš pagrindinių veikėjų per 2011 metų sukilimą prieš ilgametį šalies lyderį Hosny Mubaraką. 2013 metais jis buvo suimtas dėl to, kad protestavo prieš įstatymą, ribojantį teisę protestuoti, ir nuteistas kalėti penkerius metus. Praėjus pusei metų nuo bausmės atlikimo, 2019-aisiais jis vėl buvo suimtas ir nuo tada yra nelaisvėje.

Pasak Abdelio Fattah šeimos, rugsėjį jis buvo ant savižudybės slenksčio.

Nuosprendžiai visiems trims kaltinamiesiems yra galutiniai ir neskundžiami.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Na, kur mūsų rėksniai, ko tyli ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS