EK ramina: tarptinklinių ryšio mokesčių visgi neliks | KaunoDiena.lt

EK RAMINA: TARPTINKLINIŲ RYŠIO MOKESČIŲ VISGI NELIKS

Europos Komisija (EK) sulaukė skandalingos vartotojų reakcijos, kai paaiškėjo, kad nuo kitų metų vasaros įsigaliosiantis visiškas tarptinklinio ryšio mokesčių panaikinimas iš tikrųjų nereiškia, jog, išvykus į kitas Europos sąjungos šalis, papildomai mokėti nereikės.

Dauguma bendrijos gyventojų, ypač daug keliaujančių, labai palankiai sutiko komisijos planus nuo kitų metų vasaros visiškai atsisakyti šių bendrą Europos rinką ribojančių mokesčių. Bet kai pagaliau buvo paskelbtas konkretus įstatymo projektas, paaiškėjo, kad jame atsirado „sąžiningo“ telefono ryšio ir duomenų perdavimo paslaugos naudojimo apribojimas, kuris leidžia nemokėti vadinamojo „roumingo“ mokesčių tik 90 dienų per metus.

Dėl audringų vartotojų organizacijų protestų komisijos prezidentas Jeanas-Claude`as Junckeris liepė perrašyti įstatymo projektą. Komisijos darbuotojai teisinosi, kad prezidentas nežinojo visų techninių detalių ir priminė reikšmingus Europos komisijos pasiekimus įgyvendinant šį projektą.

„Manau, kad tai vienas didžiausių pasiekimų, kurį Komisija remia 100 procentų. Priešingai kai kuriems žiniasklaidos pareiškimams, tarptinkliniai mokesčiai bus visiškai panaikinti po 2017-ųjų liepos. Taškas“, – teigia EK atstovas spaudai Alexanderis Wintersteinas.

Telekomunikacijų bendrovės, kurios daug metų gerai uždirbdavo iš šio mokesčio, savo ruožtu primena, kad ryšio kainos bendrijos šalyse vis dar gerokai skiriasi ir jos nenorėtų patirti nuostolių, kai pigūs vietos paslaugų paketai būtų naudojami brangiausiose Europos šalyse.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai reiskia

kad brangs vietiniai skambuciai...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS