ES fiksuoja rekordinį neteisėtų sienos kirtimų skaičių nuo 2016 metų | KaunoDiena.lt

ES FIKSUOJA REKORDINĮ NETEISĖTŲ SIENOS KIRTIMŲ SKAIČIŲ NUO 2016 METŲ

Neteisėtų Europos Sąjungos sienos kirtimų skaičius per pirmuosius devynis 2022 metų mėnesius išaugo 70 proc. ir pasiekė aukščiausią lygį nuo 2016 metų, ketvirtadienį pranešė Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūra „Frontex“.

Agentūra nurodė, kad iš viso užfiksuota 228 240 neteisėto sienos kirtimo atvejų, įskaitant 106 396 atvejus į Bendriją patenkant per Balkanus, o tai yra 170 proc. prieaugis palyginti su tuo pačiu laikotarpiu 2021 metais.

„Didelis nelegalių sienos kirtimų skaičius gali būti siejamas su pasikartojančiais Vakarų Balkanuose jau esančių migrantų bandymais kirsti sieną“, – sakoma „Frontex“ pranešime.

Antras didžiausias skaičius buvo užfiksuotas Centriniame Viduržemio jūros regiono maršrute, kur aptikti 65 572 nelegalūs sienos kirtimai – 42 proc. daugiau nei per pirmuosius devynis praėjusių metų mėnesius.

Migrantai, bandantys patekti į ES per Balkanus, daugiausia buvo sirai, afganai ir turkai.

Viduržemio jūros regione sieną dažniausiai kirto tunisiečiai, egiptiečiai ir bangladešiečiai, sakoma pranešime.

Agentūra taip pat nurodė, kad migrantų, Lamanšo sąsiauriu bandžiusių patekti į Britaniją, skaičius 2022 metais buvo 52 700 – tai yra daugiau nei 52 000 per visus 2021 metus.

„Artėjant žiemai blogės oro sąlygos ir sienos kirtimas taps pavojingesnis, todėl iki to laiko gali padaugėti bandymų“, – teigė „Frontex“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Budelis

Kodel pazeidejams nera duodamas atkirtis? Juk jie yra finansuojami teroristines kremliaus vadovybes.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS