ES komisarė – prieš sienų uždarymą dėl pandemijos | KaunoDiena.lt

ES KOMISARĖ – PRIEŠ SIENŲ UŽDARYMĄ DĖL PANDEMIJOS

Sienų uždarymas nėra toks efektyvus kovoje su koronavirusu, kaip vakcinacija. Tai interviu, kurį sekmadienį paskelbė Vokietijos laikraštis „Augsburger Allgemeine“, pareiškė už sveikatos apsaugą atsakinga ES komisarė Stella Kyriakides.

„Koronaviruso mutacijų baimė yra suprantama. Bet tiesa ta, kad uždarytos sienos nesustabdo viruso. Tik skiepai ir higienos taisyklių laikymasis gali apsaugoti nuo mutacijų. Manau, kad būtų neteisinga, jei mes vėl grįžtume prie Europos su uždarytomis sienomis, kaip 2020 metų kovą“, – sakė ji.

S. Kyriakides taip pat pranešė, jog jei kuris nors vakcinų gamintojas, jau turintis ES sertifikatą, norės patobulinti savo produktą kovai su naujomis mutacijomis, tai jam nebereikės iš naujo pereiti visos sertifikavimo procedūros. „Tai leis greičiau gauti tinkamų vakcinų ir kartu nemažinti saugumo reikalavimų“, – pabrėžė ji.

Vokietija šią savaitę įvedė sugriežtintą kontrolę prie sienos su Čekija ir Austrijos Tirolio federaline žeme. VFR valdžia būgštauja, kad šalyje gali išplisti koronaviruso mutacijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nustebes

Lietuvos "ministrai" galvoja kitaip. Jau trecias menuo, nusizengiant zmogaus teisem, zmones kalinami savo savivaldybese. Laikas bylu kelimui ar kaip?

Anonimas

Joooo, cia tai tipiska...

Pp

Būtent dėl to, kad žmonės važiavo kur norėjo ir kada norėjo. Taip ir atvežė virusą. Grįžę nesikarantinuoja. O vakcina, jei ji tikrai veiksminga, bet patys pripažįsta, kad nežinia

SUSIJUSIOS NAUJIENOS