ES skirs 30 mln. eurų su migrantais iš Venesuelos besitvarkančiai Kolumbijai | KaunoDiena.lt

ES SKIRS 30 MLN. EURŲ SU MIGRANTAIS IŠ VENESUELOS BESITVARKANČIAI KOLUMBIJAI

ES užsienio politikos vadovė Federica Mogherini paskelbė apie milijonus eurų ES paramos Kolumbijai, kad ši galėtų susitvarkyti su migrantų iš Venesuelos antplūdžiu. Pastaraisiais metais iš krizės krečiamos Venesuelos pasitraukė daugiau nei 4 mln. gyventojų.

ES Kolumbijai skirs iš viso 30 mln. eurų, praneša „Deutsche Welle“.

Jungtinių Tautų (JT) duomenimis, pastaraisiais metais milijonai venesueliečių pasitraukė iš gimtosios šalies. Daugelis iš jų apsistojo kaimyninėje Kolumbijoje. Prie egzodo prisidėjo maisto ir vaistų trūkumas, griūvanti ekonomika ir politinis nestabilumas šalyje.

„Džiaugiuosi galėdama pranešti apie naują 30 mln. eurų paramos paketą migrantų atpažinimui ir jų socioekonominei integracijai. Palaikome Kolumbijos vyriausybės veiksmus, kurie padeda pabėgėliams ir migrantams rasti darbą užtikrina orų pragyvenimą“, – bendroje spaudos konferencijoje su Kolumbijos prezidentu Ivanu Duque Bogotoje sakė F. Mogherini.

I. Duque savo ruožtu paskelbė, kad kitą mėnesį Briuselyje vyks susitikimas, kuriame bus aptartas tarptautinis bendradarbiavimas „didžiausios migrantų krizės Lotynų Amerikoje“ akivaizdoje.

ES ir Kolumbija siekia „politinio sprendimo derybų keliu“, kuris turi užtikrinti „laisvus ir patikimus“ Venesuelos prezidento rinkimus, kalbėjo F. Mogherini.

Kolumbija, kaip ir daugelis ES valstybių, palaiko Venesuelos opozicijos lyderio Juano Guaido kampaniją pakeisti N. Maduro, pernai laimėjusį abejotino skaidrumo prezidento rinkimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

.

Ir vėl ES, tegul JAV skiria kurios dėka ta krizė Venesueloje ir ivyko. ES geriau tuos pinigus skiria į ES plustančių ordų sustabdymui.

Idomu

kiek euru skirs europos sajunga vietineje europos rinkoje vazinejanciu vairuotoju apsaugai kurie tikrindami krovini ar nera jame pasislepusiu imigrantu is treciuju saliu .Neviena vsituotoja betikrinant krovini yra papjove peiliu tie tamsaodziai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS