Estija ragina piliečius dėl COVID-19 grėsmės atsisakyti nebūtinų užsienio kelionių | KaunoDiena.lt

ESTIJA RAGINA PILIEČIUS DĖL COVID-19 GRĖSMĖS ATSISAKYTI NEBŪTINŲ UŽSIENIO KELIONIŲ

Estija dėl COVID-19 pavojaus išplečia perspėjimus keliautojams ir rekomenduoja piliečiams atsisakyti nebūtinų kelionių į užsienį, ketvirtadienį pranešė užsienio reikalų ministras Urmas Reinsalu (Urmas Reinsalus).

Jis pažymėjo per vyriausybės spaudos konferenciją, kad visoje Europoje reikšmingai pagausėjo užsikrėtimo koronavirusu atvejų. Anot ministro, jei dar prieš dvi savaites sergamumo rodiklis žemyne sudarė 16 atvejų 100 tūkst. gyventojų, šiuo metu jis yra išaugęs trigubai.

Komentuodamas vadinamojo „Baltijos burbulo“ ateitį, U. Reinsalu pabrėžė, jog Estija pasiūlė jį išlaikyti, nors Latvijos vyriausybė laikosi „priešingos pozicijos“. Taigi, svečiams iš Estijos Latvijoje galios reikalavimas laikytis dviejų savaičių karantino.

Lietuva, Latvija ir Estija dėl vadinamojo „kelionių burbulo“ sutarė gegužę – šių šalių piliečiai tarp šių valstybių gali keliauti nevaržomai.

U. Reinsalu pažymėjo, kad Latvija neatnaujins sienų kontrolės, o tik planuoja atlikti atsitiktinius patikrinimus pasienyje.

Pasak ministro, Estija nori, kad karantino reikalavimai nebūtų taikomi dirbantiesiems užsienyje, kad nenutrūktų tranzitas per Latviją bei būtų išsaugotas maksimaliai laisvas susisiekimas tankiai apgyvendintuose regionuose – visų pirma Valgoje ir Valkoje. U. Reinsalu išreiškė viltį, kad šie klausimai bus išspręsti penktadienį.

Pasak Estijos diplomatijos vadovo, apribojimus tikriausiai įves ir Suomija.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS