Estijoje nuo 2020-ųjų didės minimali mėnesio alga | KaunoDiena.lt

ESTIJOJE NUO 2020-ŲJŲ DIDĖS MINIMALI MĖNESIO ALGA

  • 2

Estijos darbdavių organizacijos ir darbuotojų profesinės sąjungos pasirašė susitarimą dėl minimalaus mėnesio atlyginimo (MMA) didinimo nuo 2020 metų sausio 38-iais eurais iki 578-ių eurų per mėnesį.

Minimalus valandos darbo atlygis didės nuo 3,20 euro iki 3,44 euro.

Pagal Darbo įstatymą tokį susitarimą privalu vykdyti visoms šalyje veikiančioms įmonėms, o jo įsigaliojimui būtinas tik formalus vyriausybės pritarimas. Įstatymas draudžia pilno etato darbuotojams mokėti mažesnį už minimalų atlyginimą.

2017-aisiais Estijos darbdavių organizacijos ir darbuotojų profesinės sąjungos sutarė, jog MMA dydis bus nustatomas vadovaujantis dukart didesne šalies centrinio banko darbo našumo augimo prognoze, tačiau MMA negali didėti dukart sparčiau už ekonomikos realų augimą, negali būti mažesnis 40 proc. prognozuojamo vidutinio mėnesio atlyginimo.

Ekonomikos augimas gali būti neįvertinamas, jei vidutinis atlyginimas auga dukart sparčiau nei ekonomika arba ekonomika traukiasi ketvirtą metų ketvirtį iš eilės.

Nuo šių minimalus mėnesio atlyginimas (MMA) Estijoje didėjo 40 eurų iki 540 eurų.

Estija gali didžiuotis tiek didžiausiu minimaliu darbo užmokesčiu, tiek didžiausiu vidutiniu atlyginimu, tiek ir didžiausia vidutine senatvės pensija Baltijos valstybėse.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

1am komentarui

Vidutine pensija Estijoje 2019 metams yra 440 euru.

likis

Tai reikejo parasyti,kokia ta vidutine senatves pensija,ar ziniu mpritruko oziams redakcijoje.Kas tris menesius ar i metus du kartus galetu paskelbti Europos statistika,apie MMA,vidutine alga,pensija nors rytu ir vidurio Europoje.Padoriuose laikrasciuose tai laikas nuo laiko spausdina,o sienlaikrasciuose tik pavadinimus skambius paraso......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS