Estijoje subyrėjo valdančioji koalicija | KaunoDiena.lt

ESTIJOJE SUBYRĖJO VALDANČIOJI KOALICIJA

Estijos valdančioji koalicija žlugo po ginčo dėl socialinės gerovės politikos ir dabar ministrė pirmininkė Kaja Kallas turi ieškoti naujos vyriausybės partnerės.

Nuo 2021 metų sausio šalį valdė K. Kallas liberalios Reformų partijos ir kairiosios pakraipos Centro partijos aljansas.

Prieš krizę vyko ginčai dėl išmokų šeimoms ir vaikams įstatymo projekto, dėl jo Centro partija suvienijo jėgas su opozicija. Trečiadienį ji parlamente blokavo vyriausybės įstatymą dėl ikimokyklinio ugdymo.

"Estijai dabar labiau nei bet kada reikia veikiančios vyriausybės, grindžiamos bendromis vertybėmis. Saugumo padėtis Europoje nesuteikia man, kaip ministrei pirmininkei, galimybės tęsti bendradarbiavimą su Centro partija", – sakė K. Kallas, tai pranešė radijas.

K. Kallas siūlymu, prezidentas Alaras Karisas atleido septynis Centro partijos ministrus. Atleistų ministrų darbą, kol bus sudaryta nauja koalicija, perims kiti ministrų kabineto nariai.

K. Kallas ir jos Reformų partija planuoja pradėti derybas su socialdemokratais ir konservatorių partija „Isamaa“. Pati viena Reformų partija neturi daugumos parlamente – jai priklauso tik 34 mandatai iš 101.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Negali

GejRopa nuolat buti valdžioje. GejRopa - šudas

Ir pas mus

Visko gali būti. Valdžios keičiasi. Kiek gi galima išlaikyti kad ir aukštąjį mokslą kur visiški idiotai tampa magustrais ir net mokslų daktarais . Švietimo sistema sugriuvus. Medicina iš viso atlieka. Tokios kokia yra, neliks. Teisėsauga korumpuota. Karinės struktūros stumdomos kaip marionetės. Gamta apiplėšta ir nuniokota godžių naujųjų savininkų parduodančių viską už ką tik kas ką moka ir sumoka. Žemę dirba irgi nelabai toli žiūrintys. Trumpalaikės naudos vedini augina eksperimentinius modifikuotus bet ką. Įskaitant ir surogatinius vaikus, susenusių diedų į pasaulį paleistus

senai laikas ..........

....... ir čia subyrės
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS