Estijos žvalgyba įspėja dėl didėjančios Kinijos įtakos | KaunoDiena.lt

ESTIJOS ŽVALGYBA ĮSPĖJA DĖL DIDĖJANČIOS KINIJOS ĮTAKOS

Estijos užsienio žvalgybos tarnyba trečiadienį įspėjo dėl didėjančios Kinijos įtakos ir teigė, kad ji nori „nutildyto pasaulio, kuriame dominuotų Pekinas“.

Tarnyba teigia, kad pasaulinė priklausomybė nuo Kinijos technologijų taip pat auga, ir pridūrė, kad Kinija „seka Rusijos pavyzdžiu“, skleisdama dezinformaciją.

„Kinijos pagrindinis tikslas – sukurti susiskaldymą tarp JAV ir Europos, – teigiama metinėje tarnybos ataskaitoje. – Kinija labai gerai supranta, kad susiskaldžiusi Europa yra silpnas priešas, ir vargu ar jos pasipriešinimas Kinijai kada nors bus toks aršus kaip JAV.“

Estijai jau seniai didžiausią susirūpinimą kelia didelė jos kaimynė Rusija, bet pastaraisiais metais šalis vis garsiau kalba apie Kinijos įtaką.

Užsienio žvalgybos tarnybos vadovas Mikkas Marranas ataskaitos įžangoje teigia, kad Kinijos „veikla kasmet sukelia vis naujų saugumo iššūkių“. Jis taip pat atkreipė dėmesį į stiprėjantį Kinijos bendradarbiavimą su Rusija.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

cha cha cha

Pasaulis turėtų rimtai susirūpinti, jeigu jau Estijos žvalgyba tai praneša , tai matyt tikrai Kinija plečia savo įtaką. Labai gilus pastebėjimas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS