EUIPO: Latvijos gyventojai – aktyviausi ES piratinio turinio internete vartotojai | KaunoDiena.lt

EUIPO: LATVIJOS GYVENTOJAI – AKTYVIAUSI ES PIRATINIO TURINIO INTERNETE VARTOTOJAI

Latvijos gyventojai nelegaliu turiniu internete naudojasi vidutiniškai beveik 14 kartų per mėnesį, ir tai yra didžiausias rodiklis Europos Sąjungoje, jos vidurkį viršijantis daugiau nei du kartus, rodo ES Intelektinės nuosavybės tarnybos (EUIPO) atliktų tyrimų rezultatai.

Pernai vidutiniškai kiekvienas ES gyventojas piratiniu turiniu internete naudojosi 5,9 karto per mėnesį, o Latvijoje –  13,9 karto.

Šis rodiklis Estijoje – 12,5, o Lietuvoje – 11,5 karto.

Toliau rikiuojasi Malta (10,4), Vengrija (9,8), Kipras (9,4), Bulgarija (8,5), Čekija (8,4), Kroatija (8), Švedija ir Slovakija (po 7,9), Graikija (7,7), Liuksemburgas ir Danija (po 7,4), Portugalija, Airija ir Belgija (7), Slovėnija (6,8), Prancūzija (6,7), Nyderlandai (6,5).

Mažiau už ES vidurkį autorių teisių pažeidimų internete praėjusiais metais užfiksuota Austrijoje (5,8 karto per mėnesį), Ispanijoje (5,7), Italijoje ir Rumunijoje (po 5,5), Suomijoje (4,8), Vokietijoje (3,9), Lenkijoje (3,8).

EUIPO pažymi, kad autorių teisių pažeidimai internete yra rimta problema ne tik jų savininkams, bet ir visai visuomenei, nes turinio kūrėjams už kūrybą ar darbą neatlyginama, o tai ilgainiui gali sumažinti vartotojams prieinamo turinio pasirinkimą.

Kita vertus, tyrimų autoriai konstatuoja, kad muzikos, filmų ir televizijos piratavimas ES sumažėjo, palyginti su 2017 metais, kai toks tyrimas buvo atliktas pirmąkart.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS