Europos Komisija pasirašė sutartį su „CureVac“ dėl COVID-19 vakcinos tiekimo | KaunoDiena.lt

EUROPOS KOMISIJA PASIRAŠĖ SUTARTĮ SU „CUREVAC“ DĖL COVID-19 VAKCINOS TIEKIMO

Europos Komisija (EK) pasirašė sutartį su Vokietijos farmacijos bendrove „CureVac“ dėl jos kuriamos COVID-19 vakcinos 225 mln. dozių tiekimo ir dar 180 mln. dozių rezervavimo ES narių vardu, pranešė EK spaudos tarnyba.

„Praėjus kelioms dienoms po sutarties su „BioNTech-Pfizer“ pasirašymo džiugu paskelbti naują susitarimą su perspektyvia Europos bendrove. Dabar EK užsitikrino mažiausiai 1,2 mlrd. dozių ir vykdo įsipareigojimus dėl prieigos prie saugių bei veiksmingų vakcinų ne tik ES piliečiams, bet ir menkiau pasiturinčiai bei labiau pažeidžiamai pasaulio visuomenei“, – pabrėžė EK vadovė Ursula von der Leyen.

EK pranešime pažymima, jog sutartis su „CureVac“ – jau penkta su COVID-19 vakcinos kūrėjomis.

Beveik prieš savaitę pranešė EK patvirtinusi sutartį su „BioNTech“ ir „Pfizer“ dėl jų kuriamos COVID-19 vakcinos tiekimo, o anksčiau tokias sutartis pasirašė su dar trimis tokios vakcinos kūrėjomis – „AstraZeneca“, „Sanofi“-GSK, „Janssen Pharmaceutica“.

Be to, EK ruošiasi pasirašyti šeštąją tokią sutartį tokią sutartį – su JAV biotechnologijų bendrove „Moderna“, kurios vakcinos veiksmingumas, kaip pastaroji skelbia, yra ne mažesnis kaip 94,5 procento.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Gali pasirašyt

ką nori - vistiek aš tais abejotinais xemikalais nesiskiepysiu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS