EVA aiškinasi galimus ryšius tarp „Johnson & Johnson“ vakcinos ir krešulių | KaunoDiena.lt

EVA AIŠKINASI GALIMUS RYŠIUS TARP „JOHNSON & JOHNSON“ VAKCINOS IR KREŠULIŲ

Europos vaistų agentūra (EVA) penktadienį pranešė, kad pradėjo aiškintis galimus ryšius tarp „Johnson & Johnson“ vakcinos nuo koronaviruso ir neįprastų kraujo krešulių po pranešimų apie keturis atvejus, kurių vienas buvo mirtinas.

EVA nurodė, kad jos saugumo komitetas „pradėjo saugos signalo peržiūrą, kad įvertintų pranešimus apie tromboembolinius atvejus“, pasireiškusius žmonėms, kurie buvo paskiepyti šia vakcina.

„Po vakcinacijos skiepais nuo COVID-19 „Janssen“ buvo pranešta apie keturis rimtus neįprastų kraujo krešulių su trombocitų kiekio sumažėjimu atvejus“, – pranešė EVA, turėdama omenyje JAV farmacijos milžinės „Johnson & Johnson“ dukterinę įmonę Europoje.

Trys atvejai buvo pastebėti Jungtinėse Valstijose po to, kai ten buvo pradėtas vakcinavimas „Johnson & Johnson“ skiepais, vienas – klinikinių tyrimų metu neatskleistoje vietoje, pranešė EVA. Vienas iš šių atvejų buvo mirtinas.

ES leido naudoti „Johnson & Johnson“ vakciną, bet skiepijimas ja Bendrijoje turėtų prasidėti tik vėliau šį mėnesį.

Tyrimas pradėtas kelios dienos po to, kai EVA pareiškė, jog neįprastų kraujo krešulių susidarymas turėtų būti pažymėtas kaip „labai retas“ „AstraZeneca“ vakcinos nuo pandeminio koronaviruso šalutinis poveikis.

Abi šios vakcinos sukurtos naudojant panašią adenoviruso vektoriaus technologiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS