EVT pirmininkas per pokalbį telefonu su V. Putinu paragino paleisti A. Navalną | KaunoDiena.lt

EVT PIRMININKAS PER POKALBĮ TELEFONU SU V. PUTINU PARAGINO PALEISTI A. NAVALNĄ

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis (Šarlis Mišelis) penktadienį kalbėdamasis telefonu su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu paragino Maskvą paleisti sulaikytą opozicionierių Aleksejų Navalną.

Ch. Michelio biuras nurodė, kad V. Putinui jis pasakė, jog „ES vieningai ragina Rusiją greitai paleisti poną Navalną ir tęsti tyrimą dėl pasikėsinimo jį nužudyti – visiškai skaidriai ir ilgiau nedelsiant“.

EVT pirmininkas „informavo Rusijos Federacijos prezidentą apie savo ketinimą kovo mėnesį surengti strateginę diskusiją Europos Vadovų Taryboje dėl ES ir Rusijos santykių“, priduriama pranešime.

Savo pokalbyje jiedu taip pat palietė COVID-19 pandemijos ir pasaulinio solidarumo bei tarptautinio bendradarbiavimo svarbos kovojant su ja temas.

Ch. Michelis ir V. Putinas aptarė būtinybę stiprinti taiką ir saugumą pasaulyje ir stengtis sumažinti konfliktus, pranešė Europos Vadovų Tarybos spaudos tarnyba.

A. Navalnas buvo sulaikytas sausio 17 dieną Šeremetjevo oro uoste, sugrįžęs į Rusiją iš Vokietijos, kur beveik penkis mėnesius gydėsi po apnuodijimo sovietų sukurta nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“. Opozicionierius kaltina prezidentą V. Putiną įsakius Rusijos saugumo tarnyboms jį nunuodyti. Kremlius tai kategoriškai neigia.

Oficialiai teigiama, kad A. Navalnas buvo sulaikytas už tai, kad pažeidė 2014 metais sukčiavimo byloje jam paskirtos lygtinės bausmės sąlygas, pagal kurias jis turėjo dukart per mėnesį atvykti į Rusijos federalinę bausmių vykdymo tarnybą (FSIN).

Pirmadienį per skubos tvarka policijos skyriuje surengtą posėdį teismas leido laikyti A. Navalną suimtą iki vasario 15 dienos. Vėliau jis buvo pervežtas į Maskvos tardymo izoliatorių „Matrosskaja tišina“, kur 14 dienų bus laikomas karantine.

Vasario 2 dieną teismas nagrinės FSIN Maskvos valdybos pateiktą prašymą 2014 metais A. Navalnui skirtą trejų metų ir šešių mėnesių lygtinio laisvės atėmimo bausmę pakeisti realiu laisvės atėmimu.

Tuo metu vasario 5 dieną bus nagrinėjama A. Navalnui iškelta byla dėl Antrojo pasaulinio karo veterano apšmeižimo.

Prokurorai taip pat gali iškelti su korupcija kovojančiam aktyvistui baudžiamąją bylą dėl įtarimų, kad jis neteisėtai pasisavino beveik 4 mln. dolerių, paaukotų jo organizacijoms.

A. Navalnas ir jo bendražygiai tvirtina, kad šios bylos yra politiškai motyvuotos.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

jooo

sunku Rusijos prezidentui su tais,kaip amerikonas ivardijo, vidaus teroristais, tuo labiau,kad juos baisiai myli aurosajuzo ,,valdovai,,? Gal taip jie rupinasi amerikes vidaus teroristais...ar ,,cia visai kitas atvejis,,?

Lažybos

Navalnui ikals dar viena ligtini. O už tai prades veikti Nord steam 2 šachas ir matas vata.

o

ko taip /rupina si euroglobalistai? gal paleidus bu.s galima greiciau. susidorot kad neisaisketu visi planai ir nebereikalingas ?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS