G. Thunberg išsikraustė iš tėvų namų | KaunoDiena.lt

G. THUNBERG IŠSIKRAUSTĖ IŠ TĖVŲ NAMŲ

18-metė klimato aktyvistė Greta Thunberg išsikraustė iš tėvų namų. Interviu agentūrai „Reuters“ ji atskleidė nebegyvenanti su tėvais.

G. Thunberg pasakojo įsikrausčiusi į nuomojamą būstą Stokholme, tačiau ne viena, o su dviem savo keturkojais. „Ir laimei, esu Švedijoje, kur žmonės ne taip domisi įžymybėmis“, – sakė ji.

Naujajame bute mergina gyvena su juoda labradoro kalyte Roxy ir auksaspalviu retriveriu Moses. Ją dažai aplanko tėvai bei jaunesnioji sesutė.

G. Thunberg, išgarsėjusi savo penktadieniniais mokyklos streikais, teigė toliau tęsianti mokslus, kuriuos derina su veikla judėjime „Penktadieniai už ateitį“ („Fridays For Future“). „Aš mėginu būti efektyvi: mokykloje padarau namų uždavinius, kad, kai grįžtu namo, turėčiau laiko kitiems dalykams, darbui“, – sakė G. Thunberg. Pabaigusi mokyklą, ji norėtų toliau studijuoti. „Tai man labai patinka“, – kalbėjo klimato aktyvistė. Paklausta apie ateitį, ji sakė: „Matysime, kur aš galiausiai atsidursiu“.

Tačiau interviu priežastis buvo ne nauja G. Thunberg gyvenamoji vieta, o Glazge vyksianti Pasaulio klimato konferencija. „Manau, kad girdėsime daug gražių kalbų ir daug pažadų, – sakė ji. – Tačiau jie, įdėmiai panagrinėjus, bus daugiau ar mažiau nereikšmingi. Visa tai bus tik tam, kad žiniasklaida turėtų apie ką pranešti“. Po to esą veikiausiai viskas liks kaip buvę.

„Konferencija duos rezultatų tik tada, jei bus didelis, masinis spaudimas iš išorės“, – tęsė G. Thunberg. Anot jos, dar esame toli nuo to, kas turi būti padaryta. Tačiau maža viltis esą rusena: „Galbūt yra sąžiningų lyderių, kurie aiškiai parodys, kad būtina skubėti ir pažadins žmones“. G. Thunberg sakė tikriausiai dalyvausianti JT susitikime, tačiau būgštauja, kad vėl nusivils.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Nu idomu

Į durnyna? Nes iš sveiko proto, tai jau senai išsikraustė...

panašaus i š p r u s i m o ir ŽURNALISTAI,

kurie i š k r a i p o gyvenimo TIKROVĘ.

m a t ė s i , jog paauglės veiksmai KLIMATO tema

neadekvatūs,eilę metų , ja naudojasi EKONOMINIAI nusikaltėliai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS