„Gazprom“ Karaliaučiaus SGD terminalo laivą išnuomojo austrams | KaunoDiena.lt

„GAZPROM“ KARALIAUČIAUS SGD TERMINALO LAIVĄ IŠNUOMOJO AUSTRAMS

Kremliaus kontroliuojamas Rusijos dujų gigantas „Gazprom“ Karaliaučiaus suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo pagrindinę ir esminę dalį – išdujinimo laivą – išnuomojo Austrijos bendrovei OMV, ilgalaikei savo partnerei ir „Nord Stream 2“ projekto dalyvei, pranešė naujienų agentūra „Reuters“.

Laivas „Maršal Vasilevskij“, kurį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas per Karaliaučiaus SGD terminalo oficialią atidarymo ceremoniją pirmosiomis šių metų dienomis pavadino vienu iš Rusijos anklavo prie Baltijos jūros, rusų Baltijos karinio laivyno pagrindinės bazės, energetinio saugumo garantų, austrams išnuomotas bent iki lapkričio mėnesio.

Laivo laikiną išnuomojimą ir jo buvimą šiuo metu Nyderlandų Roterdamo uoste, kur jis pakrautas SGD kaip įprastas dujovežis laukia palankių sąlygų rinkoje šiam kroviniui realizuoti, agentūrai „Reuters“ patvirtino OMV vadovybė bei trys „Gazprom“ artimi šaltiniai.

Pats „Gazprom“, taip pat Rusijos energetikos ministerija komentuoti šią informaciją atsisako.

Karaliaučiaus SGD terminalo metinis pajėgumas, siekiantis 3,7 mlrd. kubinių metrų dujų po jų išdujinimo per metus, gerokai viršija anklavo metinį jų poreikį, kuris vertinamas 2,6 mlrd. kubų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

tam išnuomavo

Panašaus pajėgumo? 2,6 mlrd. prieš 4 mlrd. :) Net labai panašu. Tik 1400 milijonų m3 mažesnio pajėgumo! :) Smulkmenėlės. :)

o

musu sudziai bizni daro su svetimais ir tik sau musu saskaita taip susivienijo kelios mafijos ir melzia netik mus bet ir ju savus /viso eurosojuzo vargsus/.....

išnuomavo

laivą panašaus pajėgumo kaip pas mus, tik 4 kartus pigiau
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS