„Gazprom“ vadovas: teisiškai sustabdyti „Nord Stream 2“ – nebeįmanoma | KaunoDiena.lt

„GAZPROM“ VADOVAS: TEISIŠKAI SUSTABDYTI „NORD STREAM 2“ – NEBEĮMANOMA

Rusijos tiesiamas dujotiekis „Nord Stream 2“ bus užbaigtas, kaip ir buvo planuota, šių metų pabaigoje, nes jokių teisinių galimybių sustabdyti jo tiesimą nebėra, pareiškė Rusijos dujų koncerno „Gazprom“ vadovas Aleksejus Mileris.

„Projektas bus užbaigtas, dabar nėra jokių teisinių galimybių sustabdyti „Nord Stream 2“ projektą. Taigi, planai išlieka tokie patys – užbaigti darbus iki 2019-ųjų pabaigos“, – žurnalistams sakė A. Mileris.

Pasak jo, „Gazprom“ jau nutiesė daugiau nei 60 proc. viso vamzdyno.

„Šiuo metu paklota 1 482 km vamzdžių – tai yra apie 60,4 proc. viso vamzdyno ilgio“, – tikino A. Mileris.

A. Mileris taip pat patvirtino, kad projektą kuruojančios bendrovės „Nord Stream 2 AG“ vadovai susitinka su Danijos energetikos agentūros atstovais. Susitikimuose aptariamas „Nord Stream 2“ klausimas, nes Danija yra vienintelė šalis, nesuteikusi leidimo tiesti dujotiekį savo teritoriniuose vandenyse.

ELTA jau skelbė, kad 50 proc. „Nord Stream 2“ akcijų valdo Rusijos dujų koncernas „Gazprom“. „Gazprom“ partneriai – Vokietijos „Wintershall“ ir „Uniper“, Austrijos OMV, Prancūzijos „Engie“ ir Jungtinės Karalystės (JK) bei Nyderlandų „Royal Dutch Shell“ – finansuos 50 proc. projekto ir valdys taip pat pusę dujotiekį administruojančios bendrovės akcijų.

Iš dviejų 1230 km ilgio gijų sudarytas dujotiekis „Nord Stream 2“ yra tiesiamas Baltijos jūra. Vamzdynas sujungs Rusiją ir Vokietiją, o bendras dujotiekio pralaidumas siekia 55 mlrd. kub. m dujų per metus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Ne nu rimtai

Nuties dujotieki, o jeigu paskui atsisakys duju. O gal skaiciuoja taip. Isnaudosime pirma rusu dujas, o paskui norvegu.

Vincas

Jis gaves slapiu maisu ar ka...jo niekas ir nestabdo .. Bet jis nesako ...kad tie tiesejai veliau .... nebus niekam reikalingi.

...

O kada Klaipėdą prie Nord Stream 2 prijungsim?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS