Gdanske pagerbiamas nužudyto mero atminimas | KaunoDiena.lt

GDANSKE PAGERBIAMAS NUŽUDYTO MERO ATMINIMAS

  • 2

Maždaug 300 miestų merų ir savivaldybių tarybų narių iš visos Lenkijos susirinko pagerbti nužudyto Gdansko miesto mero Pawelo Adamowicziaus (Pavelo Adamovičiaus) į specialų jo atminimui skirtą renginį miesto istorinėje laivų statykloje laidotuvių išvakarėse penktadienį.

Šeštadienį Gdansko Šv. Marijos bazilikoje rengiamose gedulingose mišiose turėtų dalyvauti Europos Vadovų Tarybos pirmininkas velionio draugas Donaldas Tuskas, Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda), ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis (Mateušas Moraveckis) ir kiti aukšto rango pareigūnai.

53 metų P. Adamowiczius, sunkiai sužalotas į krūtinę peiliu per savaitgalį vykusį didelį labdaros renginį, mirė pirmadienio popietę, gydytojams nepavykus išgelbėti jo gyvybės.

Išpuolį įvykdęs vyras buvo teistas, kai šaliai vadovavo liberalioji partija „Pilietinė platforma“ (PO), kuriai anksčiau priklausė Gdansko meras.

Penktadienį velionio karstas į bažnyčią bus vežamas miesto gatvėmis, kuriose jis vaikščiojo, pro namus, kuriuose prabėgo jo vaikystė ir tebegyvena jo tėvai, bei mokyklas, kurias jis lankė.

GALERIJA

  • Pawelas Adamowiczius
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kur nepasiekia

istatymas ten pasiekia samasudas

Lietuvis

Pagarba ir Užuojauta. Lietuviai, mokykimės Vienybės ir Tvarkos iš lenkų

SUSIJUSIOS NAUJIENOS