Graikijos premjeras prašys sušaukti ES viršūnių susitikimą | KaunoDiena.lt

GRAIKIJOS PREMJERAS PRAŠYS SUŠAUKTI ES VIRŠŪNIŲ SUSITIKIMĄ

  • 0

Graikijos premjeras Aleksis Cipras (Alexis Tsipras) trečiadienį paprašys Europos Vadovų Tarybos pirmininką Donaldą Tuską sušaukti Europos Sąjungos viršūnių susitikimą, siekiant palengvinti skolų slegiamos šalies derybas su tarptautiniais kreditoriais, pranešė šaltinis Atėnų vyriausybėje.

A.Cipras šį sprendimą priėmė po to, kai buvo atidėtas planuotas euro zonos šalių finansų ministrų susitikimas, Eurogrupės vadovui Jeroenui Dijsselbloemui (Jerunui Deiselblumui) pareiškus, kad „reikia daugiau laiko“ priimti sprendimą dėl tolesnių žingsnių, susijusių su Graikijos finansinio gelbėjimo programa.

„Papildomas Eurogrupės susitikimas šį ketvirtadienį neįvyks, reikia daugiau laiko“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė J.Dijsselbloemo atstovas spaudai Michelis Reijnsas (Mišelis Reinsas).

„Susitikimas dėl pirmojo įvertinimo, specialiųjų priemonių ir skolos įvyks vėliau“, – nurodė jis antradienį vėlai vakare.

Nyderlandų finansų ministras J.Dijsselbloemas anksčiau antradienį sakė, kad susitikimas gali įvykti ketvirtadienį, kad būtų „išspręsta kiek įmanoma daugiau klausimų“ dėl pagalbos programos lėšų skyrimo ir potencialaus Graikijos skolų naštos sumažinimo.

Tačiau interviu olandų transliuotojui RTL-Z jis sakė, kad susitikimas įvyks tik tokiu atveju, jei bus tikimybė, kad jis bus sėkmingas.

Skolų naštos slegiama Graikija turi imtis svarbių ekonominių reformų, kad gautų daugiau lėšų pagal 86 mlrd. eurų vertės finansinės pagalbos planą.

D. Tuskas ragina surengti susitikimą

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas trečiadienį paragino euro zonos finansų ministrus artimiausiomis dienomis susitikti dėl skolų slegiamos Graikijos, tačiau kol kas nepatenkino šios šalies premjero Aleksio Cipro (Alexis Tsipras) prašymo sušaukti skubų Europos Sąjungos viršūnių susitikimą.

„Mums reikia konkrečios Eurogrupės susitikimo datos netolimoje ateityje, ir kalbu ne apie savaites, bet dienas“, – sakė D.Tuskas žurnalistams Briuselyje.

„Turime siekti, kad neatsinaujintų neaiškumas dėl Graikijos“, – pridūrė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS