Honkonge nerimstant protestams, ženkliai sumažėjo turistų srautai | KaunoDiena.lt

HONKONGE NERIMSTANT PROTESTAMS, ŽENKLIAI SUMAŽĖJO TURISTŲ SRAUTAI

Honkonge nerimstant antivyriausybiniams protestams, gerokai sumažėjo turistų srautai į Honkongą, skelbia BBC.

Honkongo finansų sekretoriaus Paulo Chano teigimu, šių metų rugpjūtį Honkonge apsilankiusių žmonių skaičius buvo beveik 40 proc. mažesnis nei 2018 metų rugpjūtį.

2019 metų liepą lankytojų skaičius taip pat buvo mažesnis nei praėjusių metų liepą. Lyginant su praėjusiais metais, šiemet liepą Honkonge lankytojų skaičius buvo beveik 5 proc. mažesnis, jis siekė 5,19 mln.

Pernai Honkongas pateko tarp labiausių pasaulyje lankomų miestų, sulaukęs 30 mln. turistų, tačiau dabar Honkongas susiduria su didžiule politine krize. Kelis mėnesius nerimsta antivyriausybiniai protestai ir nematyti jokių protestų pabaigos ženklų.

Protestai prasidėjo dėl pasiūlyto ekstradicijos į žemyninę Kiniją įstatymo projekto, bet vėliau išaugo į reikalavimus užtikrinti Honkongo piliečiams daugiau laisvių ir teisių.

Honkongas yra Kinijos dalis, bet jo gyventojai turi daugiau laisvių nei žemyninėje Kinijos dalyje gyvenantys žmonės.

Honkonge susirėmimai tarp policininkų ir aktyvistų per antivyriausybinius protestus tampa vis labiau smurtiniai, policininkai naudoja prieš protestuotojus ašarines dujas.

Neramumai sudavė smūgį Honkongo ekonomikai, ypač turizmui ir mažmeninės prekybos sektoriams. Rugpjūtį protestuotojai buvo kelias dienas užėmę oro uostą, teko atšaukti šimtus skrydžių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS