Į Nyderlandus dėl „Brexito“ jau persikėlė 100 tarptautinių britų bendrovių | KaunoDiena.lt

Į NYDERLANDUS DĖL „BREXITO“ JAU PERSIKĖLĖ 100 TARPTAUTINIŲ BRITŲ BENDROVIŲ

Beveik 100 tarptautinių bendrovių dėl „Brexito“ keliamos nežinomybės jau persikėlė iš Jungtinės Karalystės (JK) į Nyderlandus, dar 325 svarsto tokią galimybę, pranešė Nyderlandų užsienio investicijų agentūra (NFIA).

Pasak agentūros, Nyderlandais daugiausia domisi britų verslininkai, tačiau susidomėjimo esą neslepia ir bendrovės iš Šiaurės Amerikos, Azijos ir Australijos.

„Augantis neapibrėžtumas Jungtinėje Karalystėje ir vis aiškesnės „Brexito“ be sutarties galimybės kelia labai didelį nerimą šioms bendrovėms. Būtent todėl vis daugiau ir daugiau įmonių žiūri į Nyderlandus kaip į galimą naują bazę Europos rinkoje“, – teigė NFIA vadovas Jeroenas Nijlandas.

Televizijos NOS duomenimis, pirmosios 62 įmonės, persikėlusios iš JK į Nyderlandus, šalyje jau sukūrė 2 500 darbo vietų ir investavo 310 mln. eurų.

Tarp neseniai persikėlusių bendrovių – finansinių duomenų teikėja „Bloomberg“ ir „Discovery“ kanalo Europos padalinys.

Daugelis šių pirmosios persikėlimo bangos bendrovių „turi rimtų priežasčių, pavyzdžiui, dėl bankininkystės licencijos ar transliavimo teisių ES“, teigiama NFIA pranešime.

Pasak agentūros, Nyderlandai dėl iš JK bėgančio verslo konkuruoja su Prancūzija, Airija, Vokietija ir Belgija.

„NFIA mano, kad „Brexito“ padariniai ateinančiais mėnesiais dar labiau augs. „Brexitas“ vis reiškia blogas naujienas Nyderlandams, tačiau artimiausiais metais dėl „Brexito“ vis daugiau įmonių rinksis mūsų šalį“, – tikino NFIA.

Japonų elektronikos milžinės „Sony“ ir „Panasonic“ prieš kelis mėnesius skelbė perkeliančios savo Europos būstines iš Jungtinės Karalystės į Nyderlandus.

Be verslo, iš Londono į Amsterdamą pasitraukė ES institucija, Europos vaistų agentūra (EVA). EVA negalėjo likti Londone, nes visos ES institucijos privalo būti vienoje iš Bendrijos šalių.

Jei „Brexito“ terminas nebus atidėtas, Jungtinė Karalystė iš ES pasitrauks spalio 31 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS