Indijoje mirties nuo COVID-19 atvejų skaičius viršijo 200 tūkst. | KaunoDiena.lt

INDIJOJE MIRTIES NUO COVID-19 ATVEJŲ SKAIČIUS VIRŠIJO 200 TŪKST.

Indijoje mirties nuo COVID-19 atvejų skaičius trečiadienį viršijo 200 tūkst., pirmą kartą per parą užregistravus per 3 tūkst. naujų mirties atvejų, rodo oficialūs duomenys.

Indijoje COVID-19 jau pasiglemžė 201 187 žmonių gyvybes, rodo Sveikatos apsaugos ministerijos paskelbti skaičiai. Vis dėlto daug ekspertų įtaria, kad tikrasis pandemijos aukų Indijoje skaičius yra didesnis.

Šalyje nuo pandemijos pradžios jau nustatyta 18 mln. užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų, įskaitant 360 tūkst. per pastarąją parą išaiškintų atvejų. Vien šį mėnesį šalyje užregistruota kone 6 mln. naujų COVID-19 atvejų.

Staigus COVID-19 atvejų skaičiaus augimas, dėl kurio iš dalies kaltinama nauja viruso atmaina ir masiniai politiniai bei religiniai renginiai, nulėmė didžiulį vietų, vaistų ir deguonies trūkumą ligoninėse.

Krizė ypač sunki Naujajame Delyje, kur žmonės miršta prie sausakimšų ligoninių, o jose viena lova neretai turi dalytis trys pacientai.

Indijoje jau panaudota 150 mln. vakcinų nuo COVID-19 dozių, o nuo šeštadienio skiepijimo programa apims visus suaugusiuosius. Tai reiškia, kad į skiepus galės pretenduoti dar 600 mln. žmonių.

Tačiau daug valstijų perspėja, kad neturi pakankamų skiepų atsargų, o ekspertai ragina vyriausybę prioritetą teikti pažeidžiamoms gyventojų grupėms ir smarkiai paveiktiems rajonams.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ko

noret kai i ta pacia upe semia geriama vandeni ir i ja sika ir miza ir prido maudosi tai ko noret is tos /kulturos/ kur karves /sventos/ ir tustynasi Delio centre ?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS