Internetu įsigyti prekę ar paslaugą iš kitos ES šalies tapo lengviau | KaunoDiena.lt

INTERNETU ĮSIGYTI PREKĘ AR PASLAUGĄ IŠ KITOS ES ŠALIES TAPO LENGVIAU

Nuo gruodžio 3 d. įsigalioja Europos Parlamento patvirtintas draudimas internete nepagrįstai blokuoti pirkėjus iš kitų ES šalių dėl jų pilietybės ar gyvenamosios vietos. Nuo šiol vartotojai turės daugiau galimybių užsisakyti prekių bei paslaugų kitose ES šalyse, pavyzdžiui, viešbutį, automobilį ar bilietus į renginius.

Tyrimai rodo, kad 63 proc. internetinių parduotuvių iki šiol nesuteikdavo galimybės įsigyti prekių ar paslaugų iš kitų ES valstybių. Prekių srityje dažniausiai geografinis blokavimas būdavo taikomas buitiniams elektroniniams prietaisams (86 proc.), o paslaugų sektoriuje – sporto bilietams (40 proc.).

Įsigaliojus naujoms taisyklėms, kurias šių metų vasarį patvirtino Europos Parlamentas (EP), internetinės parduotuvės nebegalės be pagrindo blokuoti klientų iš kitų ES šalių arba nukreipti jų į kitus puslapius. Verslininkai neprivalės teikti prekių pristatymo į kitas šalis paslaugos, tačiau negalės drausti jos įsigyti kitos ES valstybės gyventojui, jei jis ras būdą atsiimti prekę pardavimo šalyje. Be to, pirkėjai iš kitų ES valstybių įgyja tokias pat teises kaip ir vietiniai klientai, taip pat ir teisę į vienodą kainą.

„Europos Parlamentas intensyviai derėjosi su ES valstybėmis dėl šio susitarimo, kad jis spėtų įsigalioti gruodžio pradžioje ir europiečiai turėtų didesnį prekių pasirinkimą prieš Kalėdas“, – sakė šio teisės akto pranešėja europarlamentarė Roza Thun (Europos liaudies frakcija, Lenkija).

Tarpvalstybinės prekybos paklausa Europoje sparčiai auga – per paskutinį dešimtmetį internete apsiperkančių europiečių padaugėjo beveik du kartus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tadas

ant popieriaus viskas grazu, bet realybeje viskas po senovei. i lietuva labai daug kas nenori siusti prekiu. mes pakolkas dar jiems kaip dinozaurai.

...

Chm: "Verslininkai neprivalės teikti prekių pristatymo į kitas šalis paslaugos, tačiau negalės drausti jos įsigyti kitos ES valstybės gyventojui, jei jis ras būdą atsiimti prekę pardavimo šalyje" - ir kiek laiko jie turės laukt kol aš tą prekę atsiimsiu?

Liuks

Sitas man patiko;)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS