Iranas sulaikė Irakui priklausantį tanklaivį | KaunoDiena.lt

IRANAS SULAIKĖ IRAKUI PRIKLAUSANTĮ TANKLAIVĮ

  • 0

Tanklaivis, kurį šią savaitę sulaikė Islamo revoliucijos gvardijos korpusas (elitinė Irano ginkluotųjų pajėgų dalis) priklauso Irakui, sekmadienį pranešė televizijos kanalas „Al Arabia“, cituodamas šaltinius.

Remiantis pranešimais, Islamo revoliucijos gvardijos korpuso pripažino, jog dėl degalų kontrabandos sulaikytas tanklaivis priklauso Irakui.

Kaip skelbė „Al-Mayadeen“, Iranas trečiadienį sulaikė užsienio laivą netoli Persijos įlankos esančioje Farsi saloje dėl įtariamos degalų kontrabandos į arabų šalis. Skelbta, jog laive buvo 700 tūkst. litrų, jo įgulą sudarė septyni užsieniečiai.

Kaip savo ruožtu informavo agentūra „Mehr“, sulaikytas laivas buvo nuplukdytas į Irano Bušero uostą, kur krovinys buvo iškrautas ir pergabentas į šioje provincijoje esantį Irano nacionalinės bendrovės naftos produktų paskirstymo skyrių.

Liepos 14-ąją Irano revoliucinės gvardijos kariai Hormūzo sąsiauryje perėmė su Didžiosios Britanijos vėliava plaukiojantį tanklaivį „Stena Impero“ bei nutempė į Bandare Abaso uostą Irano Hormozgano provincijoje.

Didžioji Britanija paragino sukurti Europos jūrų pajėgas, kad būtų užtikrinta laivybos laisvė Persijos įlankoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS