Irano civilinės aviacijos organizacijos vadovas: lėktuvo nenumušė raketa | KaunoDiena.lt

IRANO CIVILINĖS AVIACIJOS ORGANIZACIJOS VADOVAS: LĖKTUVO NENUMUŠĖ RAKETA

Irano civilinės aviacijos organizacijos vadovas ir susisiekimo ministro pavaduotojas Ali Abedzadeh (Ali Abedzada) penktadienį pareiškė esąs „įsitikinęs“, kad ukrainiečių keleivinio lėktuvo, kuriam sudužus anksčiau šią savaitę prie Teherano žuvo 176 žmonės, nenumušė raketa.

„Vienas dalykas aiškus, šio lėktuvo nenumušė raketa“, – sakė A. Abedzadeh per spaudos konferenciją Irano sostinėje.

Jungtinės Karalystės ir Kanados premjerai išvakarėse pareiškė, kad žvalgybos šaltiniai rodo, jog Irano raketa numušė Teherano oro uoste pakilusį ukrainiečių keleivinį lėktuvą.

„Informacija „juodosiose dėžėse“... yra itin svarbi aviacijos organizacijai, kad ji galėtų padaryti pareiškimą“, – sakė A. Abedzadeh ir pridūrė, kad savirašiai nesugadinti ir dabar tiriami.

Atmesdamas įtarimus Iranui A. Abedzadeh pažymėjo, kad „bet kokios pastabos prieš duomenų paėmimą... nėra specialistų nuomonė“.

Minėti JK ir Kanados pareiškimai buvo paskelbti pasirodžius vaizdo įrašui, kuriame, kaip atrodo, matyti akimirka, kai į lėktuvą buvo pataikyta.

Įraše, kurį skelbėsi patikrinęs JAV laikraštis „The New York Times“, matyti greitai judantis, kampu į dangų kylantis objektas. Paskui matomas žybsnis, jis išblėsta, o objektas juda toliau. Po kelių sekundžių pasigirsta sprogimas.

„Matėme vaizdo įrašų. Patvirtiname, kad lėktuvas degė 60–70 sekundžių“, – sakė A. Abedzadeh, tačiau pridūrė, jog „moksliškai negali būti teisinga, kad į jį kažkas pataikė“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Sakai, protingiau klausyt tų kurie pastoviai aplink su dronais laksto?.. :s

Karmenas

Ka rusas liepe ta ir rasake,reikia klauasyt vyresnio brolio

SUSIJUSIOS NAUJIENOS