Islandijos ministro pirmininko postą užims buvęs užsienio reikalų ministras B. Benediktssonas | KaunoDiena.lt

ISLANDIJOS MINISTRO PIRMININKO POSTĄ UŽIMS BUVĘS UŽSIENIO REIKALŲ MINISTRAS B. BENEDIKTSSONAS

Islandijos užsienio reikalų ministras Bjarni Benediktssonas taps naujuoju šalies ministru pirmininku, nes dabartinė premjerė Katrin Jakobsdóttir praėjusią savaitę paskelbė atsistatydinanti ir dalyvausianti prezidento rinkimuose.

B. Benediktssonas, ankstesniame K. Jakobsdóttir kabinete ėjęs finansų ministro pareigas, antradienį spaudos konferencijoje, transliuotoje per Islandijos televiziją, pats pranešė apie pokyčius.

Konservatyvios Nepriklausomybės partijos narys B. Benediktssonas premjero pareigas ėjo 2017 metų sausio-lapkričio mėnesiais, kai jo vyriausybę sukrėtė skandalas dėl jo tėvo pasisakymo už seksualinio nusikaltėlio teistumo panaikinimą.

Dėl K. Jakobdóttir atsistatydinimo vyriausybėje įvyko pertvarka. Užsienio reikalų ministre taps finansų ministrė Thórdís Kolbrún Reykfjörd Gylfadóttir iš Nepriklausomybės partijos. Naujuoju finansų ministru taps Sigurduras Ingi Jóhannssonas iš Pažangos partijos.

Naujasis ministrų kabinetas pradės darbą po antradienį vakare rengiamo Valstybės tarybos posėdžio.

Kairiųjų ir žaliųjų judėjimui priklausanti K. Jakobsdóttir ministro pirmininko pareigas ėjo nuo 2017 metų. Ji siekia pakeisti prezidentą Gudnį Th. Jóhannessoną, kuris nesieks perrinkimo į šias daugiausia reprezentacines pareigas birželio 1 dieną numatytuose prezidento rinkimuose.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS