Išliekant neaiškumams dėl „Brexit“ verslas grasina trauktis iš JK | KaunoDiena.lt

IŠLIEKANT NEAIŠKUMAMS DĖL „BREXIT“ VERSLAS GRASINA TRAUKTIS IŠ JK

Liekant vis mažiau laiko iki Didžiosios Britanijos pasitraukimo ir Europos Sąjungos, šalyje ima kilti diskusijų dėl neaiškios politikos po „Brexit“. Britanijos vyriausybė kaltinama negebėjimu išsiderėti gerų sąlygų, o kelios didelės verslo kompanijos pagrasino trauktis iš Jungtinės Karalystės, jei nebus išsaugota sutartis dėl bendros prekybos.

Savaitgalį dešimtys tūkstančių protestuotojų Londone reikalavo surengti antrą balsavimą dėl pasitraukimo iš Europos Sąjungos. Praėjus dvejiems metams po istoriniu vadinamo referendumo žmonės sako pavargę nuo nežinomybės ir nuolatinės įtampos.

Dar daugiau įtampos kelią didelių verslo kompanijų pareiškimai, kad jei nebus didesnio aiškumo, kokiomis sąlygomis jos turės dirbti, perkels savo verslą kitur.

Viena tokių – kompanija „Airbus“, Jungtinėje Karalystėje gaminanti lėktuvų detales. Kompanijoje tiesiogiai dirba 14 tūkst. žmonių, o iš vis, anot jos atstovų, kompanija sukuria beveik 100 tūkst. darbo vietų Jungtinėje Karalystėje. „Airbus“ atstovų teigimu, pereinamais laikotarpis iki 2020-ųjų gruodžio yra per trumpas, kad verslas galėtų prisitaikyti prie pasikeitusių sąlygų.

Sveikatos sekretorius: bendrovių „grasinimai“ „visiškai netinkami“

Britų sveikatos sekretorius Jeremy Huntas pareiškė, kad „bendrovių“ grasinimai dėl „Brexit“ „visiškai netinkami“, informuoja BBC.

Toks buvo pareigūno atsakas į „Airbus“ ir BMW perspėjimus, kad netikrumas dėl „Brexit“ gali kelti grėsmę investicijoms į Jungtinę Karalystę.

Pasak J. Hunto, „diskusijos dėl „Brexit“ pasiekė „kritinį momentą“ ir būtinas vieningumas.

Reaguodamas į tokius garsių bendrovių perspėjimus, J. Huntas atsakė: „Tokio pobūdžio grasinimai visiškai netinkami. Diskusijose dėl „Brexit“ esame pasiekę kritinį momentą, o tai reiškia, kad turime palaikyti Theresą May ir rasti geriausią „Brexit“ scenarijų. Kuo labiau kenksime Th. May, tuo didesnė tikimybė, kad galiausiai sprendimas bus priimtas paskutinę minutę, o tai būtų tikra katastrofa kiekvienam“.

Tačiau Direktorių instituto vadovas Edwinas Morganas teigia: „Verslo lyderiai turi teisę kalbėti apie savo poreikius ir nerimą, mums artėjant prie neįtikimai svarbių derybų dėl šios šalies ateities. Įmonės turi labai gerai pagalvoti, prieš rizikuodamos, todėl politikai privalo jas išklausyti, o ne atmesti. Įmonės turi sąžiningai įvertinti visas jiems gresiančias rizikas.“

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Bet koks 'grasinimas' - TIK derybų taktika.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS