Ispanei už policijos automobilio nuotrauką skirta 800 eurų bauda | KaunoDiena.lt

ISPANEI UŽ POLICIJOS AUTOMOBILIO NUOTRAUKĄ SKIRTA 800 EURŲ BAUDA

  • 0

Viena ispanė gavo 800 eurų baudą pagal prieštaringai vertinamą viešojo saugumo įstatymą už tai, kad internete paskelbė nuotrauką, kurioje užfiksuotas neįgaliųjų vietoje stovintis policijos automobilis, trečiadienį pranešė policija.

Pietrytinio Petrelo miesto gyventoja šią nuotrauką paskelbė socialiniame tinkle „Facebook“ kartu su kritiškais komentarais, kuriuose buvo necenzūrinių žodžių.

Vietos svetainė Petreraldia.com pranešė, kad jau kitą dieną šią nuotrauką moteris pašalino, tačiau tai nesutrukdė policijai jai skirti baudą pagal Piliečių saugumo įstatymą, kuris įsigaliojo liepos 1 dieną.

„Amnesty International“ ir kitos žmogaus teises ginančios organizacijos bei teisininkų ir žurnalistų draugijos sukritikavo naująjį įstatymą, kuriame numatytos iki 30 tūkst. eurų siekiančios baudos už policijos nuotraukų skelbimą be leidimo.

Pasak Petrelo policijos inspektoriaus Fermino Boneto, du pareigūnai paliko automobilį neįgaliųjų vietoje, nes turėjo skubiai reaguoti į nusižengimą netoliese esančiame parke, kur jaunuoliai niokojo baseiną.

Jis pripažino, kad pareigūnai ėmėsi veiksmų prieš šią moterį, nes paskelbta nuotrauka pakenkė policijos įvaizdžiui visuomenės akyse, o ne todėl, kad ji pakenkė saugumui.

„Policijos pareigūnai pateikė skundą, nes, jų nuomone, buvo užsipultas policijos įvaizdis“, – sakė jis telefonu naujienų agentūrai AFP.

„Visa tai įvyko todėl, kad nuotraukoje matomas automobilio registracijos numeris, o ne dėl ponios pavartotų necenzūrinių žodžių, nes galiausiai ji pareiškė, kad pareigūnai priparkavo automobilį be jokios (svarbios) priežasties, o iš tiesų jie turėjo greitai reaguoti“, – pridūrė inspektorius.

Pasak F.Boneto, pareigūnai galėjo pateikti skundą net ir tuo atveju, jeigu naujasis įstatymas nebūtų priimtas.

Naujajame Ispanijos valdančiosios konservatyvios Liaudies partijos vyriausybės paruoštame įstatyme taip pat numatytos didžiulės baudos už protestavimą prie parlamento ir kitose strategiškai svarbiose vietose, įskaitant branduolines jėgaines.

Šio įstatymo kritikai kaltina vyriausybę mėginimu suvaržyti susirinkimų laisvę ir užgniaužti protestus didelio nedarbo šalyje metu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS