Ispanija Ukrainai nusiųs šešis tankus „Leopard“ | KaunoDiena.lt

ISPANIJA UKRAINAI NUSIŲS ŠEŠIS TANKUS „LEOPARD“

Ispanijos gynybos ministrė Margarita Robles trečiadienį pareiškė, kad jos šalis atsiųs šešis Vokietijoje pagamintus tankus „Leopard“ Ukrainos kovai su Rusija paremti.

Šie šeši tankai šiuo metu remontuojami, o Ispanija galėtų nusiųsti daugiau „Leopardų“ į Ukrainą, „jei to prireiktų“ ir jei „to paprašytų mūsų sąjungininkai“, pridūrė ji kalbėdama parlamente.

„Dirbame visiškai koordinuodami veiksmus su savo sąjungininkais“, – sakė ji, nenurodydama, kada tankai bus išsiųsti.

M. Robles praėjusį mėnesį sakė, kad Ispanija yra pasirengusi nusiųsti Ukrainai keletą savo tankų „Leopard“, tačiau nenurodė, kiek jų bus.

Apie tai, kad Ispanija atsiųs šešis savo tankus, paskelbta po to, kai Vokietijos kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas) penktadienį pareiškė, kad sąjungininkės, turinčios kovinių tankų, turėtų juos nusiųsti dabar.

Šis O. Scholzo raginimas žymi kardinalų požiūrio pasikeitimą, nes iš pradžių jis priešinosi sąjungininkų spaudimui leisti tiekti Ukrainai Vokietijoje pagamintus tankus „Leopard“.

Sausį Vokietija nusileido ir pareiškė, kad pati atsiųs 14 tankų „Leopard 2 A6“ tankų, kad kartu su sąjungininkais surinktų du tankų batalionus Ukrainai.

Neseniai Tarptautinio strateginių studijų instituto (IISS) atliktoje analizėje daroma išvada, kad jei Kyjivas gautų apie 100 tokių tankų, poveikis galėtų būti reikšmingas.

Gairės: karas Ukrainoje, Ispanija, tankai, Leopard
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS