Ispanijoje taksistai atsisako nutraukti streiką | KaunoDiena.lt

ISPANIJOJE TAKSISTAI ATSISAKO NUTRAUKTI STREIKĄ

  • 0

Taksistai, surengę streikus įvairiuose Ispanijos miestuose, šalies valdžios pasiūlymus vadina nepakankamais, kad protesto akcijos būtų nutrauktos, pirmadienį pranešė agentūra „Europa Press“.

Agentūros duomenimis, per pirmąjį sektoriaus darbuotojų susitikimą su šalies Plėtros ministerijos atstovais nebuvo pasiekta jokių konkrečių susitarimų. „To, kas dabar yra ant derybų stalo, nepakanka, kad būtų nutrauktas streikas“, - pažymėjo asociacijos, atstovaujančios vairuotojų interesams.

Šiuo metu taksistų streikai prieš privačias pavėžėjimo paslaugas internetu teikiančias bendroves, tokias kaip „Uber“ ir „Cabify“, vyksta įvairiuose Ispanijos miestuose, įskaitant Madridą, Barseloną ir Valensiją. Pramonės sektoriaus darbuotojai siekia apribojimų specialių licencijų, kuriomis naudojasi „Uber“ ir „Cabify“ darbuotojai, išdavimui.

Praėjusią savaitę streikai prasidėjo Barselonoje, o šeštadienį išplito į Madridą, taksi vairuotojams reikalaujant atitinkamų veiksmų iš vyriausybės.

Taksistai Ispanijos sostinėje pirmadienį blokavo judėjimą vienu iš pagrindinių Madrido prospektų. Barselonoje taksistai blokavo vieną iš centrinių miesto gatvių.

Iš pradžių streikas prasidėjo Katalonijos sostinėje. Kai taksistų reikalavimai nebuvo patenkinti, šie paskelbė apie neterminuotą streiką. Dabar vairuotojai grasina blokuoti judėjimą pasienyje su Prancūzija ir užblokuoti judėjimą Barselonos uosto rajone, jeigu jų reikalavimai nebus patenkinti.

Ispanijos taksistai jau ne kartą rengė įvairias protesto akcijas prieš „didėjančią nesąžiningą „Uber“ ir Cabify“ konkurenciją“. Demonstracijos prieš tokių bendrovių, teikiančių pavėžėjimo paslaugas internetu, veiklą vyko ir kitose Europos šalyse, įskaitant Vengriją, Italiją, Portugaliją bei Prancūziją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS