Ispanijos premjeras naujajame kabinete išsaugojo daugumą ankstesnių ministrų | KaunoDiena.lt

ISPANIJOS PREMJERAS NAUJAJAME KABINETE IŠSAUGOJO DAUGUMĄ ANKSTESNIŲ MINISTRŲ

Praėjusią savaitę dar vienai kadencijai prisaikdintas Ispanijos ministras pirmininkas socialistas Pedro Sanchezas pirmadienį pristatė naują ministrų kabinetą, kuriame liko dirbti dauguma jo ministrų.

Nepaisant to, kad 51-erių metų P. Sanchezas žadėjo sumažinti savo kabinetą, jame vis dėlto liko 22 ministrų pareigybės.

Penki postai atiteko jo jaunesniajai koalicijos partnerei, kraštutinių kairiųjų partijai „Sumar“, kuriai vadovauja Yolanda Diaz – ji ir toliau bus darbo reikalų ministrė.

P. Sanchezas sakė, kad jo kabinetą sudaro „žmonės, gebantys ne tik vadovauti, bet ir sudaryti susitarimus ir juos viešai paaiškinti“.

Biudžeto ministrė Maria Jesus Montero, gynybos ministrė Margarita Robles ir užsienio reikalų ministras Jose Manuelis Albaresas yra vieni iš svarbiausių ministrų, kurie lieka savo postuose.

Nauji ministrai – du Y. Diaz artimi žmonės: Monica Garcia, gydytoja ir Madrido regioninės vyriausybės įstatymų leidėja, eisianti sveikatos apsaugos ministro pareigas, ir Ernestas Urtasunas, paskirtas kultūros ministru.

Penktadienį P. Sanchezas buvo prisaikdintas ministru pirmininku, kitą dieną po to, kai gavo daugumos įstatymų leidėjų pritarimą susiskaldžiusiame Ispanijos parlamente, kad galėtų suformuoti naują mažumos koalicinę vyriausybę su „Sumar“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS