Išpuolių Atlantoje kaltinamajam skirta kalėjimo iki gyvos galvos bausmė | KaunoDiena.lt

IŠPUOLIŲ ATLANTOJE KALTINAMAJAM SKIRTA KALĖJIMO IKI GYVOS GALVOS BAUSMĖ

Asmuo, kaltinamas aštuonių žmonių nužudymu per kovą azijiečių kilmės amerikiečių bendruomenę sukrėtusius tris išpuolius SPA centruose JAV Atlantos mieste ir netoli jo, antradienį pripažino savo kaltę dėl keturių žmogžudysčių ir jam buvo skirta kalėjimo iki gyvos galvos bausmė, pranešė vietos žiniasklaida.

Čerokių apygardos Džordžijoje, kur buvo vienas iš SPA centrų, teisėjas skyrė Robertui Aaronui Longui (Robertui Aronui Longui) keturias laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmes be teisės būti paleistam lygtinai ir dar 35 metus nelaisvės remiantis susitarimu, pagal kurį 22-ejų vyras išvengė mirties bausmės, informavo leidinys „The Atlanta Journal-Constitution“.

Vis dėlto R. A. Longas dar gali sulaukti mirties bausmės už kitų keturių žmonių nužudymą Fultono apygardoje, kur įsikūrusi Atlanta. Šios apygardos prokurorė teigė, kad prašys kaltinamajam skirti mirties bausmę, taip pat griežtesnę bausmę už neapykantos nusikaltimus.

Kaltinamojo advokatas Daranas Burnsas (Daranas Bernsas) paragino Čerokių apygardos teisėją priimti susitarimą, kad jo ginamasis išvengtų mirties bausmės, pareiškęs, kad jis „supranta savo veiksmų sunkumą“, nurodė „The Atlanta Journal-Constitution“.

R. A. Longas buvo suimtas kelios valandos po to, kai kovo 16 dieną surengė šaudymus trijuose SPA centruose JAV Džordžijos valstijoje Atlantos mieste ir netoli jo.

Šešios iš aštuonių jo aukų buvo azijiečių kilmės moterys. Fultono apygardos prokurorė Fani Willis (Fani Vilis) teismo dokumentuose pareiškė, kad kaltinamasis savo aukas rinkosi dėl „faktinės ar suvokiamos rasės, tautinės kilmės ir lyties“.

Tačiau per apklausą R. A. Longas, kuris yra baltaodis, neigė, kad jį paskatino rasinė neapykanta, ir tvirtino, jog jis turi priklausomybę nuo sekso ir norėjo „pašalinti“ pagundą.

Taikymasis į azijiečių kilmės moteris sukrėtė azijiečių kilmės amerikiečių bendruomenę, kuri jau buvo sunerimusi dėl neapykantos nusikaltimų antplūdžio per koronaviruso pandemiją.

Kelios dienos po minėto nusikaltimo didžiuosiuose JAV ir Kanados miestuose įvyko eitynių, į kurias pasmerkti prieš azijiečius nukreipto rasizmo susirinko tūkstančiai žmonių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

is

veido neatrodo kad zmogzudys gal tai tik atpirkymo ozys uz koki negru saudyma ko gero taip ir bus bidartisto valdymo epohoje........

SUSIJUSIOS NAUJIENOS