Izraelio premjeras JAV susitiks su E. Musku: aptars dirbtinį intelektą | KaunoDiena.lt

IZRAELIO PREMJERAS JAV SUSITIKS SU E. MUSKU: APTARS DIRBTINĮ INTELEKTĄ

  • 2

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) pirmadienį sakė, kad prieš šią savaitę vyksiančią Jungtinių Tautų Generalinę Asamblėją, JAV susitiks su technologijų magnatu Elonu Musku (Ilonu Masku) aptarti dirbtinio intelekto.

„Šį vizitą pradėsiu Kalifornijoje, kur ketinu susitikti su dabartiniu dramatiškiausios naujųjų laikų raidos lyderiu, o gal ir apskritai, Elonu Musku“, – parašė B. Netanyahu platformoje „X“, kuri priklauso E. Muskui.

„Aptarsiu su juo dirbtinio intelekto klausimus, taip pat sieksiu paskatinti jį ateinančiais metais investuoti Izraelyje. Jis didele dalimi tiesia kelią, kuris pakeis žmonijos ir Izraelio valstybės veidą“, – sakė jis prieš išvykdamas į Jungtines Valstijas.

Spartus dirbtinio intelekto vystymasis nuo praėjusių metų atskleidė šios technologijos pavojus ir potencialą, pavyzdžiui, pokalbių robotas „ChatGPT“ pademonstravo gebėjimą kurti esė ir pokalbius iš trumpiausių užuominų.

Daugybė su dirbtiniu intelektu susijusių nuogąstavimų kyla dėl to, kad pokalbių robotai gali užtvindyti internetą dezinformacija, kad šališki algoritmai skleis rasistinę medžiagą arba kad dirbtiniu intelektu paremtas automatizavimas gali sunaikinti ištisas pramonės šakas.

E. Muskas ne kartą įspėjo apie dirbtinio intelekto keliamus pavojus, yra pavadinęs jį „didžiausia egzistencine grėsme“ ir pareiškęs, kad pernelyg sparti pažanga prilygsta „demono iškvietimui“.

Liepą technologijų magnatas įkūrė savo dirbtinio intelekto įmonę „xAI“, kuria siekia konkuruoti su „ChatGPT“ kūrėja „OpenAI“.

Praėjusią savaitę E. Muskas, taip pat kiti technologijų grandai, įskaitant „Meta“ vadovą Marką Zuckerbergą (Marką Zakerbergą) ir „OpenAI“ generalinį direktorių Samą Altmaną (Semą Oltmaną) Vašingtone už uždarų durų surengė susitikimus su JAV įstatymų leidėjais ir pasidalijo savo planais dėl dirbtinio intelekto, Kongresui ruošiantis priimti šios technologijos reguliavimo teisės aktus.

Po susitikimo E. Muskas žurnalistams pridūrė, kad nevaldomas dirbtinis intelektas gali būti žalingas visiems žmonėms visame pasaulyje.

B. Netanyahu pirmadienį sakė, kad Izraelis turi tapti dirbtinio intelekto lyderiu.

„Kaip pavertėme šalį lydere kibernetinėje srityje, taip padarysime ir šioje srityje“, – teigė jis.

B. Netanyahu vizito JAV metu taip pat susitiks su JAV prezidentu Joe Bidenu (Džo Baidenu), Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu (Olafu Šolcu), Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu, Turkijos vadovu Recepu Tayyipu Erdoganu (Redžepu Tajipu Erdohanu) bei kitais pasaulio lyderiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Supergalybiu kova

Vata ka jūs?

vfyun

kai savo nėra, bando pasipildyti dirbtiniu bet čia - kvailiai nepagydomi

SUSIJUSIOS NAUJIENOS