J. Bidenas žada aptarti su V. Zelenskiu Ukrainos prašymus dėl ginklų | KaunoDiena.lt

J. BIDENAS ŽADA APTARTI SU V. ZELENSKIU UKRAINOS PRAŠYMUS DĖL GINKLŲ

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) antradienį sakė, kad su Ukrainos lyderiu Volodymyru Zelenskiu aptars naujausius Kyjivo prašymus dėl pažangios ginkluotės gynybai nuo Rusijos.

„Ketiname kalbėtis“, – sakė J. Bidenas žurnalistams kitą rytą po to, kai Baltuosiuose rūmuose pareiškė nepritariąs naikintuvų F-16 siuntimui į Ukrainą.

Jungtinės Valstijos yra didžiausia ginklų tiekėja Ukrainai, kuri jau beveik metus mėgina atremti Rusijos karinę invaziją. Įvairius ginklus Kyjivui siunčia ir kitų Vakarų šalių koalicija.

Tačiau, nesant jokių ženklų, kad Rusija mažintų kaimyninės Ukrainos niokojimo mastą, V. Zelenskis pastaruoju metu ragina perduoti Ukrainai dar galingesnių ir pažangesnių ginklų.

Jungtinės Valstijos ir Vokietija, pasekusios Didžiosios Britanijos pavyzdžiu, neseniai sutiko atsiųsti pažangių tankų.

Dabar Ukraina prašo perduoti naikintuvų ir tolimojo nuotolio raketų, kurios galėtų smogti gerokai atokiau nuo fronto linijos esantiems taikiniams Rusijos teritorijoje.

Lenkijos gynybos viceministras Wojciechas Skurkiewiczius (Voicechas Skurkevičius) naujienų agentūrai AFP antradienį pareiškė, kad šiuo metu nevyksta jokių „oficialių diskusijų“ dėl kurių nors iš šalies turimų naikintuvų F-16 perdavimo Ukrainai.

Gairės: karas Ukrainoje, Joe Bidenas, Volodymyras Zelenskis, ginklai Ukrainai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS