J. C. Junckeris: „Brexit“ atidėti nebereikės | KaunoDiena.lt

J. C. JUNCKERIS: „BREXIT“ ATIDĖTI NEBEREIKĖS

Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris (Žanas Klodas Junkeris) ketvirtadienį pareiškė, kad susitarimas, pasiektas su Jungtinės Karalystės premjeru Borisu Johnsonu (Borisu Džonsonu), reiškia, jog nebereikės atidėti „Brexit“.

EK vadovas sakė esantis „laimingas dėl to susitarimo, bet nuliūdęs dėl „Brexit“.

Tiek J. C. Junckeris, tiek B. Johnsonas sakė, kad ketvirtadienį pasiektas Londono ir Briuselio susitarimas reiškia, jog JK nebeteks prašyti naujo „Brexit“ termino. Dabartinė JK išstojimo iš Europos Sąjungos data yra spalio 31-oji.

Pasak ES pareigūnų, dabar JK parlamentas turės patvirtinti pasiektą „Brexit“ susitarimą.

Britų parlamentas dėl šio susitarimo turėtų balsuoti šeštadienį. Tačiau proeuropietiški parlamentarai tikisi, kad galės jį atmesti, ir „Brexit“ terminas vis tiek bus atidėtas, kad galima būtų surengti pirmalaikius visuotinius rinkimus arba dar vieną referendumą dėl išstojimo iš ES arba pasilikimo joje.

Tikimasi, kad vėliau į ES viršūnių susitikimą atvyksiantys lyderiai patvirtins naują skyrybų sutartį. J.-C. Junkceris išreiškė viltį, jog britų parlamentas ratifikuos sutartį, kad spalio 31 dieną JK galėtų išstoti iš Bendrijos.

„Nebus jokio pratęsimo. Nėra jokios priežasties tolesniam atidėjimui – tai turi būti padaryta dabar“, – sakė jis.

„Mes turime susitarimą. Britų ministras pirmininkas turi užtikrinti, kad ji įveiktų kliūtis britų parlamente. Aš atmetu bet kokį pratęsimą. Mes turime susitarimą“, – patikino EK vadovas.

„Esu patenkintas, kad mums pavyko pasiekti susitarimą. Man liūdna, kad Britanija paliks Europos Sąjungą“, – sakė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kirvis

Dabar zodis skotams. Arabai savo pasake.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS