J. C. Junckeris: Europa yra mano gyvenimo meilė | KaunoDiena.lt

J. C. JUNCKERIS: EUROPA YRA MANO GYVENIMO MEILĖ

Kadenciją baigiantis Europos Komisijos pirmininkas Jeanas Claude‘as Junckeris vadina Europą savo gyvenimo meile.

„Ne paslaptis, kad Europa yra didžioji mano gyvenimo meilė ir visada ja liks“, – rašė jis penktadienį savo straipsnyje portale „Politico“. 64-erių liuksemburgietis šeštadienį po penkerių darbo metų perduos postą Ursulai von der Leyen.

„Buvo sunkių momentų, išlikusių mano atmintyje, ir buvo labai gražių atsiminimų apie labai ypatingus momentus“, – rašė J. C. Junckeris.

Kaip vienus sunkiausių laikotarpių jis įvardijo Graikijos krizę 2015-aisiais bei ES kritiškus referendumus Nyderlanduose, Danijoje, Šveicarijoje ir galiausiai Didžiosios Britanijos gyventojų sprendimą palikti ES.

„Per praėjusius penkerius metus aš dažnai jaučiausi kaip Europos šeimos terapeutas, kuris siekė, kad visi būtų laimingi“, – teigė J. C. Junckeris. Jis prisipažino, jog jam „plyšta širdis matant, kaip viena narė palieka mūsų Sąjungą“.

Kaip ryškiausius  savo kadencijos momentus J. C. Junckeris, be kita ko, išskyrė 2015 metų Paryžiaus klimato kaitos susitarimą, 60-ąjį ES gimtadienį Romoje 2017-aisiais bei tarptinklinio ryšio mokesčių panaikinimą 2017 metais. Ypatingu komplimentu jis laikąs iš JAV prezidento Donaldo Trumpo lūpų išgirstus jo apibūdinimus „kietas riešutėlis“ ir „brutalus žudikas“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

XXL

Tai buvo vienas didžiausių parazitų, kurie prisidėjo prie korupcijos ir biurokratijos išbujojimo evrosojuze. Jis ir Merkel turėtų būti teisiami.

MATOSI

kad senis suvaikejes uztat tam eurosojuze toks politbardakas tai uz ka mylet ta /sojuza/ su pakvaisusiu seniu nieko nepadariusiu jei britai dargi nusimuilino ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS