J. Stoltenbergas: NATO stebi padidėjusį Rusijos aktyvumą Baltarusijoje ir Kalnų Karabache | KaunoDiena.lt

J. STOLTENBERGAS: NATO STEBI PADIDĖJUSĮ RUSIJOS AKTYVUMĄ BALTARUSIJOJE IR KALNŲ KARABACHE

NATO pastebėjo padidėjusį Rusijos aktyvumą Baltarusijoje ir Kalnų Karabache, taip pat regionuose, besiribojančiuose su Aljansu, pirmadienį pareiškė organizacijos generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.

„Vertiname padidėjusį Rusijos aktyvumą kaip priemonę krizėms Baltarusijoje ir Kalnų Karabache spręsti“, – sakė J. Stoltenbergas, pridūręs, kad šį klausimą NATO gynybos ministrai svarstys per antradienį ir trečiadienį vyksiantį susitikimą.

Jo teigimu, Maskva telkia savo pajėgas su Aljansu besiribojančiuose regionuose – „nuo Tolimosios Šiaurės iki Sirijos ir Libijos“.

NATO vadovas pažymėjo, kad Rusija taip pat modernizuoja savo branduolinį arsenalą ir dislokuoja naujas raketas. Dėl šios priežasties, nurodė J. Stoltenbergas, ministrai kalbės ir apie ginklų kontrolės mechanizmus, galinčius pakeisti vasarį baigsiančią galioti naująją Strateginės ginkluotės mažinimo (START) sutartį – paskutinį svarbų susitarimą, ribojanti JAV ir Rusijos branduolinius arsenalus.

Kai kurie ekspertai mano, kad Rusija ir JAV dar gali spėti pratęsti šį paktą penkeriems metams.

Spalį Baltieji rūmai pranešė, kad atmetė Kremliaus siūlymą be jokių sąlygų pratęsti START sutartį vieniems metams. Vašingtonas siūlė pratęsti sutartį su sąlyga, kad abi šalys įšaldys savo branduolinius arsenalus. Vėliau Maskva pareiškė, kad sutiktų žengti tokį žingsnį, jeigu JAV sutiktų pratęsti sutartį dar metams.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Akivaizdu kad

Tai eilinė taip vadinamos nepriklausomos užsakomosios žiniasklaidos bukos propagandos ir melo dozė mankurtams. Kitaip sakant narkotikas besmegeniams.

Ignas

Rusija ant taves ir tavo sapaliojimu deda skersa

pirmiausia

pasalink fanatikus turkus is nato nes jie ir kuria sia itampa truksta tik bideno su visais merkmacron globalistais su visais clinbidonais ir kt demonais kurstanciais karus visam pasauly..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS