J. Stoltenbergas ragina Turkiją elgtis santūriai Sirijoje | KaunoDiena.lt

J. STOLTENBERGAS RAGINA TURKIJĄ ELGTIS SANTŪRIAI SIRIJOJE

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas trečiadienį Aljanso vardu paragino Turkiją elgtis santūriai per pradėtą karinę operaciją Sirijoje.

„Tikiuosi, kad Turkija elgsis santūriai ir garantuos, kad jos veiksmai Sirijos šiaurėje bus proporcingi ir gerai apgalvoti“, – Romoje per spaudos konferenciją su Italijos premjeru Giuseppe Conte (Džiuzepe Konte) kalbėjo NATO vadovas.

Jis pridūrė, jog turkų kariškiams „svarbu vengti veiksmų, galinčių dar labiau destabilizuoti regioną, padidinti įtampą ir nulemti žmonių kančias“.

Vis tik J. Stoltenbergas pripažino, kad Turkijos susirūpinimas dėl savo saugumo yra pagrįstas, nes ši valstybė yra Sirijos krizės priešakinėje linijoje.

Aljanso generalinis sekretorius pranešė aptarsiantis šį klausimą su Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu (Redžepu Tajipu Erdohanu) penktadienį.

Anksčiau trečiadienį Ankara pradėjo karinę operaciją prieš Sirijoje veikiančias Vakarų palaikomas kurdų sukarintas organizacijas, kurias Turkija laiko teroristinėmis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Faktas

Turkija elgsis tai kaip NATO ir JAV Jugoslavijoje. Naikins viską ir visus. Tikslas suskaldyti Sirija. Tai vikdoma su JAV palaiminimu.

...

Šiaip tai kažkada lygiai taip pat ir Hitleris nebuvo sustabdytas.

Makas

Tai NATO tvarka yra ar turkas jau visai i nieka demesio nebekreipia?!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS