Japonija paskelbė naujų sankcijų Rusijai | KaunoDiena.lt

JAPONIJA PASKELBĖ NAUJŲ SANKCIJŲ RUSIJAI

Japonijos užsienio reikalų ministerija antradienį, kelios dienos po pirmųjų Maskvos invazijos į Ukrainą metinių, paskelbė apie naujas sankcijas Rusijai: įšaldytas 48 asmenų ir 74 organizacijų turtas, paskelbta eksporto apribojimų.

Ministerijos tinklalapyje paskelbtame pareiškime nurodoma, kad Japonijos vyriausybė tokį sprendimą priėmė „atsižvelgdama į dabartinę tarptautinę padėtį dėl Ukrainos ir siekdama prisidėti prie tarptautinių pastangų siekiant tarptautinės taikos“, taip pat koordinuojant priemones su kitomis šalimis.

Tarp 39 asmenų, įtrauktų į naująjį sankcijų sąrašą, be kita ko, yra Rusijos gynybos ministro pavaduotojas Viktoras Goremykinas ir koncerno „Kalašnikov“ prezidentas Alanas Lušnikovas, taip pat trys dešimtys Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo pagrindinio skaičiavimo centro darbuotojų.

Į atskirą sankcijų sąrašą įtraukti devyni Rusijos aneksuoto Krymo, apsišaukėliškų Donecko ir Luhansko „liaudies respublikų“ atstovai, taip pat asmenys, susiję su Ukrainos Zaporižios ir Chersono sričių dalių aneksija. Visų šių Ukrainos regionų aneksijos tarptautinė bendruomenė nepripažįsta.

Japonijos vyriausybė, be kitų, taikys sankcijas kontroliuojančiajai bendrovei „Ak Bars“, federaliniam dvigubo panaudojimo technologijų centrui „Sojuz“ ir kontroliuojančiajai bendrovei „Roselektronika“, taip pat institutams ir mokslinių tyrimų centrams, susijusiems su karinės pramonės kompleksu, įskaitant Lebedevo fizikos institutą.

Be to, sankcijos pritaikytos bankui „Rosbank“ ir samdinių grupei „Wagner“.

Japonija prisijungė prie Vakarų galybių, įvedusių sankcijas Rusijai, ir nuo prezidento Vladimiro Putino invazijos pradžios praėjusių metų vasario 24-ąją teikia pagalbą Ukrainai.

Premjero biuro duomenimis, Japonija jau suteikė Ukrainai 600 mln. dolerių (561,7 mln. eurų) finansinę paramą ir šimtų milijonų dolerių (eurų) vertės skubią humanitarinę pagalbą.

Gairės: Japonija, karas Ukrainoje, sankcijos Rusijai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS