JAV ir JK sako, kad norėtų geresnių santykių su Rusija, bet tai priklauso nuo Maskvos | KaunoDiena.lt

JAV IR JK SAKO, KAD NORĖTŲ GERESNIŲ SANTYKIŲ SU RUSIJA, BET TAI PRIKLAUSO NUO MASKVOS

JAV administracija norėtų stabilizuoti santykius su Rusija ir šito imsis, jei ir Maskva sieks to paties, pirmadienį pareiškė Londone viešintis amerikiečių diplomatijos vadovas Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas).

„Mes nesiekiame eskalacijos. Priešingai, norėtume stabilesnių ir labiau nuspėjamų santykių. Ir jei Rusija pradės judėti šia kryptimi, tai ir mes pasielgsime taip pat“, – kalbėjo jis per bendrą spaudos konferenciją su britų užsienio reikalų sekretoriumi Dominicu Raabu (Dominiku Rabu).

Pasak A. Blinkeno, JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) turės galimybę „tiesiogiai pasikalbėti apie tai, kai susitiks su [Rusijos] prezidentu [Vladimiru] Putinu“.

Tarp Rusijos ir Vakarų smarkiai išaugus įtampai dėl Ukrainos konflikto, naujų sankcijų Maskvai ir Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno sveikatos būklės, JAV prezidentas praėjusį mėnesį pasiūlė V. Putinui susitikti neutralioje šalyje. Vienas iš V. Putino patarėjų vėliau sakė, jog viršūnių susitikimas gali įvykti birželį.

Amerikiečių diplomatijos vadovas per spaudos konferenciją Londone pirmadienį sakė, kad Vašingtonas Rusijos atžvilgiu sprendimus priima būtent priklausomai nuo to, kaip elgiasi Maskva.

„Viskas priklausys nuo to, ką Maskva nutars daryti arba nedaryti“, – pareiškė A. Blinkenas.

Jis taip pat priminė, kad J. Bidenas nekart yra sakęs, jog yra pasirengęs griežtai pasipriešinti Rusijai, jei tai bus būtina.

Tuo metu britų diplomatijos vadovas D. Raabas pareiškė, kad Londonas pasirengęs gerinti santykius su Maskva, jei ši pakeis savo elgesį tarptautinėje arenoje.

„Durys pozityviems santykiams ir diplomatijai visuomet atviros. Tačiau tam reikia, kad pasikeistų Rusijos elgesys“, – per spaudos konferenciją po susitikimo su A. Blinkenu sakė D. Raabas.

Britų diplomatijos vadovas sakė, kad Londonas Maskvą kritikuoja dėl kibernetinių atakų, dezinformacijos platinimo ir situacijos su kalinamu opozicionieriumi A. Navalnu.

„Taigi, esama galimybės geresniems santykiams. Tačiau Rusijos elgesys ir veiksmai privalo tapti kitokie“, – pridūrė D. Raabas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

BLINKENAS NE TO NORI...

Teroristinė Amerika norėtų, kad Rusija, kaip ir daugelis pasaulio šalių šoktų pagal jų dūdele. Bet - Rusija ir Kinija netos valstybės, kurios kam nors laižytų užpakalį, kaip tai nuolankiai daro Ukraina, Lenkija ir Baltijos šalys. Jos buvo, yra ir bus NEPRIKLAUSOMOS. Ir draugaus su ištikimais draugais, o ne išverstaskūriais- parsidavėliais.

jie

kaip bandė daryti neramumus, taip ir darys, bet jiems labai svarbu, kad rusai netrukdytų jų verslininkams dirbti gamtos išteklių išgavimo ir perdirbimo įmonėse, nes po investicijų vėliava, jų prilipusių kontorų yra labai daug ir išsiveža pasakiškai milžiniškus pelnus, o Putinas po truputį jau kelia klausimą, kaip jų atsikratyti

ane?

Mes ir toliau spjaudysime ant Rusijos, skelbsime jai sankcijas, o jeigu jį ir toliau gins savo interesus, - ką gi, tai jau jos problemos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS