JAV pareigūnas: J. Bidenas po ginčo dėl laivų laukia galimybės pasikalbėti su E. Macronu | KaunoDiena.lt

JAV PAREIGŪNAS: J. BIDENAS PO GINČO DĖL LAIVŲ LAUKIA GALIMYBĖS PASIKALBĖTI SU E. MACRONU

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) laukia galimybės telefonu pasikalbėti su Prancūzijos lyderiu Emmanueliu Macronu (Emaniueliu Makronu), Vašingtono ir Paryžiaus santykiams pašlijus dėl JAV susitarimo su Australija, pirmadienį sakė amerikiečių aukšto rango pareigūnas.

J. Bidenas praėjusią savaitę paskelbė apie naują Australijos, JAV ir Jungtinės Karalystės (JK) gynybos aljansą (AUKUS) ir ketinimus Australijai perduoti JAV atominių povandeninių laivų technologijas.

Prancūzija yra nepatenkinta dėl slaptų JAV ir Australijos derybų, po kurių buvo atšauktas milijardų eurų vertės Australijos užsakymas dėl prancūziškų povandeninių laivų gamybos.

J. Bidenas nori pasikalbėti su Prancūzijos prezidentu „apie kelią į priekį“, sakė minėtas pareigūnas, Paryžiui dėl kilusio ginčo atšaukus savo ambasadorių JAV.

„Suprantame Prancūzijos poziciją. Mūsų nuomonė kitokia“, – sakė pareigūnas, prancūzų užsienio reikalų ministrui Jeanui-Yves'ui Le Drianui (Žanui Ivui Le Drianui) naują partnerystę praėjusią savaitę pavadinus „dūriu į nugarą“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

PINDOSAI, SENŲ MOTERŲ NUMYLĖTINIUI, ATLIKS TELEFONINĮ SEANSĄ

Paguos, kad ne tu pirmas, kur štatai per pimpį permetė. Paguos, kad paveksi, bet po to mažiau myši ir viskas praeis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS