JAV paskelbė apie naują 325 mln. dolerių paramą Ukrainai | KaunoDiena.lt

JAV PASKELBĖ APIE NAUJĄ 325 MLN. DOLERIŲ PARAMĄ UKRAINAI

  • 0

Jungtinės Valstijos antradienį paskelbė apie naują 325 mln. dolerių (301,12 mln. eurų) karinės pagalbos paketą Ukrainai, Kyjivo kariams kovojant su Rusijos pajėgomis per neseniai pradėtą kontrpuolimą.

JAV valstybės sekretoriaus Antony Blinkeno (Entonio Blinkeno) pareiškime sakoma, kad pagal šį paketą bus suteikta 325 mln. dolerių vertės JAV ginklų ir įrangos.

Jis teigė, kad „tai svarbūs oro gynybos pajėgumai, papildoma amunicija didelio judrumo artilerijos raketų sistemoms, artilerijos sviediniai, prieštankiniai ginklai, šarvuočiai ir kita įranga“.

Pentagonas nurodė, kad šiuo paketu suteikiami „pagrindiniai pajėgumai, padedantys Ukrainai susigrąžinti suverenią teritoriją ir remiantys Ukrainos oro gynėjus, kurie drąsiai saugo Ukrainos karius, civilius gyventojus ir ypatingos svarbos infrastruktūrą“.

Pagalba apima 25 šarvuotas transporto priemones – 15 šarvuočių „Bradley“ ir šešis transporterius „Stryker“, taip pat griaunamąją amuniciją kliūtims šalinti ir daugiau kaip 22 mln. šaulių ginklų šaudmenų ir granatų.

Šis paketas padės Ukrainos kontrpuolimui prieš Rusijos kariuomenę, kuris, kaip šeštadienį sakė prezidentas Volodymyras Zelenskis, jau vyksta.

Kyjivas yra kreipęsis į savo sąjungininkes Vakaruose, prašydamas tiekti įvairią modernią karinę įrangą, kad padėtų Ukrainos pajėgoms susigrąžinti dideles Rusijos kontroliuojamų teritorijų dalis.

Nuo 2022 metų vasario mėnesio, kai Rusijos pajėgos įsiveržė į Ukrainą, JAV suteikė daugiau kaip 40 mlrd. dolerių (37,06 mlrd. eurų) karinės pagalbos.

Gairės: karas Ukrainoje, JAV pagalba Ukrainai, Antony Blinkenas, karinės pagalbos paketas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS