JAV paskelbė sankcijas penkiems Venesuelos pareigūnams | KaunoDiena.lt

JAV PASKELBĖ SANKCIJAS PENKIEMS VENESUELOS PAREIGŪNAMS

  • 0

JAV Iždo departamentas penktadienį paskelbė sankcijas penkiems Venesuelos žvalgybos ir saugumo pareigūnams, palaikantiems glaudžius ryšius su „buvusiu“ prezidentu Nicolas Maduro (Nikolu Maduro).

„Iždo departamentas toliau taikosi į pareigūnus, padėjusius neteisėtam Maduro režimui vykdyti represijas prieš Venesuelos žmones“, – sakoma institucijos pranešime.

Tarp sankcijų taikinių yra „neteisėto buvusio prezidento Maduro prezidentinės apsaugos“ vadas ir karinės kontržvalgybos tarnybos vadovas Ivanas Rafaelis Hernandezas (Ivanas Rafaelis Hernandesas), „atsakingas už rimtus žmogaus teisių pažeidimus, prieš pilietinę visuomenę ir demokratinę opoziciją nukreiptas represijas“, pridūrė departamentas.

Be to, tarp jų yra Manuelis Quevedo (Manuelis Kevedas), departamento vadinamas „neteisėtu“ Venesuelos valstybinės naftos korporacijos „Petroleos de Venezuela SA“ (PDVSA) prezidentu.

Šios sankcijos reiškia, kad Iždo departamentas įšaldo visas į sąrašą įtrauktų asmenų lėšas Jungtinėse Valstijose ir uždraudžia visiems JAV juridiniams ir fiziniams asmenims palaikyti su jais verslo ryšius.

Į sąrašą taip pat įtrauktas Venesuelos nacionalinės žvalgybos tarnybos (SEBIN) vadovas Manuelis Ricardo Cristopheris (Manuelis Rikardas Kristoferis).

Jame taip pat yra specialiojo policijos padalinio vadas ir žvalgybos tarnybos pirmasis komisaras.

Praėjusį mėnesį JAV pripažino Venesuelos laikinuoju prezidentu pasiskelbusį opozicijos lyderį Juaną Guaido (Chuaną Gvaidą) teisėtu šalies laikinuoju vadovu.

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas) yra pareiškęs, jog N. Maduro yra dalis „neteisėtos mafijos valstybės“, atsakingos už Venesuelos ekonomikos žlugimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS