JAV prezidento patarėjas: naujos sankcijos Rusijai paliestų ir Kinijos ekonomiką | KaunoDiena.lt

JAV PREZIDENTO PATARĖJAS: NAUJOS SANKCIJOS RUSIJAI PALIESTŲ IR KINIJOS EKONOMIKĄ

Naujos Vakarų sankcijos Rusijai, jei ši ryžtųsi karinei intervencijai į Ukrainą, paliestų ir Kiniją, o jei Kinijai šių sankcijų nepaisytų, taip pat sulauktų baudžiamųjų priemonių, sekmadienį NBC televizijai pareiškė JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) nacionalinio saugumo patarėjas Jake'as Sullivanas (Džeikas Salivanas).

„Sankcijos, kurias įvestume, turėtų įtakos ir Kinijai, nes jos taip pat būtų nukreiptos prieš Rusijos finansų sistemą, kuri neabejotinai sąveikauja ir su Kinijos ekonomika“, – sakė jis.

„Kinija turėtų rinktis – laikytis ar nesilaikyti sankcijų. Jei ji pasirinktų nesilaikymą, tada, žinoma, būtų taikomos priemonės (prieš Kiniją)“, – tęsė J. Sullivanas.

JAV prezidento patarėjas pabrėžė, kad, Vašingtono manymu, galimos Rusijos invazijos į Ukrainą padarinius Kinija pajustų.

J. Sullivanas taip pat sakė, jog neturima tiesioginių įrodymų, ar Ukrainos tema buvo aptarta per neseniai Pekine įvykusį Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir Kinijos prezidento Xi Jinpingo (Si Dzinpingo) susitikimą.

Vakarų valstybės siekia atgrasyti Rusiją nuo invazijos į savo kaimynę Ukrainą, pastarosios pasienyje sutelkusios daugiau kaip 100 tūkst. karių ir daug sunkiosios karinės technikos. Kita vertus, Vakarų lyderiai įspėjo Rusiją, kad įsiveržimo į Ukrainą atvejų jos lauktų „sunkios pasekmės“, įskaitant itin griežtas ekonomines sankcijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS